Utilitatea unei lampi solare pentru gospodaria ta

Una din cele mai importante dispozitive de iluminat in gospodarie este dispozitivul de iluminat de exterior, care se incarca cu lumina solara, o sursa de lumina puternica, autonoma si fiabila, lampa solara.

Oferta de lampi solare pe piata este extrem de variata, insa cumparatorii trebuie sa aleaga o singura varianta buna pentru curtea lor. lampile solare sunt corpuri de iluminat independente, cu scop functional sau decorativ, alimentate fiind de energia soarelui.

Energia solara este captata prin intermediul panoului solar si este inmagazinata in acumulatorul disponibil, prin intermediul unor circuite electrice, ulterior fiind distribuita la sursele de iluminare, reprezentate de cele mai multe ori de LED-uri.

Functiile difera de la un model la altul, insa cele mai multe modele indeplinesc o singura functie, aceea de a se aprinde noaptea. Lampile solare mai avansate se pot declansa prin intermediul unor senzori de miscare sau prin telecomanda, prin programe avansate de functionare si au o putere de iluminare si o autonomie ridicate.

Cum cumperi lampi solare pentru gospodaria ta?

Inainte de a cumpara o lampa solara pentru exterior, oamenii trebuie sa aiba in vedere dimensiunea curtii si locul in care se doreste amplasarea acesteia, precum si puterea de iluminare, numarul de LED-uri, rezistenta la intemperii si modul de declansare a lampii.

In primul rand, se va tine cont de dimensiunea curtii sau a locului unde se doreste amplasarea lampilor solare. In cazul in care curtea nu depaseste 40 metri patrati, atunci o lampa de 400 lm flux luminos este suficienta.

In cazul in care este vorba de curti de peste 200 de metri patrati, lampa solara trebuie sa depaseasca 400 lm. Nu in ultimul rand, curtile care depasesc 500 metri patrati necesita montarea unor proiectoare solare ce depasesc fluxul de 1000 lm

In functie de puterea de iluminare a lampii, cu cat fluxul luminos este mai mare, cu atat puterea de iluminare a lampii este crescuta. Uneori, numarul de LED-uri contribuie la puterea de iluminare, insa aceasta nu este o regula bine stabilita, deoarece exista LED-uri de putere mare si de putere mai mica.

Rezistenta la intemperii a lampii este foarte importanta. Lampile de exterior solare sunt menite sa lumineze curtea indiferent de conditiile meteo si de anotimp, de aceea trebuie sa existe specificatia ca rezista la praf, ploaie si umezeala. Declansarea lampii este un alt aspect interesant. Lampile solare de gradina de regula se declanseaza automat la lasarea serii, in timp ce altele au senzor de miscare.

Principalele motive pentru a ilumina curtea cu lampi solare

Lampile solare asigura utilizatorilor nu numai iluminarea de care au nevoie in curtea lor, ci si o solutie pentru un viitor mai bun. Energia solara aduce avantaje semnificative naturii si planetei prin diminuarea treptata a poluarii si prin oferirea unei solutii prietenoase cu mediul inconjurator.

In plus, lampile solare sunt fiabile, autonome, au o durabiliate crescuta si o autonomie de functionare mare, tinand cont de faptul ca functioneaza pe baterii. Sunt rezistente la intemperii si extrem de versatile, putand fi luate si la camping, la pescuit sau in alte situatii in care este necesara iluminarea in zone izolate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *