Echipamente noi, la prețuri convenabile, pentru bucătăria ta profesională

Echipamentele pentru restaurante și cafenele pot fi împărțite în mai multe categorii: echipamente de refrigerare, echipamente termice, cuptoare gastronomice și de patiserie, utilaje de spălat vasele etc.

În lista dotărilor indispensabile unui local de alimentație publică lista poate include de asemenea echipamente comerciale de afișare a produselor alimentare (vitrine), mobilier și ustensile din oțel inoxidabil, veselă.

Toate le puteți găsi la Conti Grup, unul dintre cei mai buni dealeri din țara noastră de echipamente horeca. 

Dotările potrivite îți vor permite obținerea profiturilor dorite

Alegerea echipamentelor necesare pentru o bucătărie de restaurant este extrem de importantă și trebuie să țină cont de cerințele particulare de la un anumit moment dat ale business-ului respectiv.

Contează foarte mult distribuitorul de la care le comanzi, mai ales că nu pe toate site-urile de prezentare ale furnizorilor de echipamente horeca există informații detaliate despre fiecare produs în parte, mai ales despre caracteristicile pe care un profesionist ce lucrează în bucătărie le caută la ele. 

De la bun început trebuie spus că nu merită să se pornească de la ideea de a cumpăra cele mai ieftine echipamente, dar nici pe cele mai scumpe și complexe, chiar dacă există un buget suficient pentru dotări.

Ar trebui ca să se mențină o linie de mijloc. Atenția antreprenorilor ar trebui ca să orienteze spre niște dotări de calitate foarte bună, cu un preț convenabil care sunt absolut necesare în bucătăria profesională pe termen scurt și mediu, ținând cont de tipurile de preparate ce urmează a se produce, de volumul acestora, precum și de numărul de angajați. 

În special atunci când tocmai ai deschis un local, nu merită ca să îți asumi riscul de a face cheltuieli prea mari când încă nu știi prea multe despre această afacere.

Oamenii cu experiență în domeniu chiar spun că dacă nu ești decât un investitor care nu ai prea mare habar de funcționarea unui restaurant, poți să dai faliment mai repede decât ți-ai putea imagina.

Orice echipament de restaurant ar trebui să fie rentabil și ar trebui să fie cumpărat doar după efectuarea tuturor calculelor necesare pentru a avea o viziune clară a perioadei în care costul lui va fi amortizat și va începe ca să aducă profit.

Criterii de alegere a celui mai potrivit echipamentul de catering

Se știe că echipamentul profesional pentru restaurant este relativ scump și nu întotdeauna ușor de găsit dacă nu apelezi la un dealer consacrat precum Conti Grup, așa încât trebuie să țiiseama  de mai mulți factori când îl achiziționezi, printre care cei mai importanți sunt:

– numărul de locuri în sala de mese;

– dimensiunea bucătăriei profesionale;

– formatul localului;

– conținutul meniului ce urmează a fi servit clienților.

După te clarifici în legătură cu aceste elemente, vei putea determina și ce echipamente  de bucătărie ai nevoie pentru gătit, care va fi capacitatea dulapurilor de depozitare a materiilor prime alimentare și ustensilelor horeca necesare, precum și care sunt piesele de mobilier cu care îți vei dota bucătăria profesională.

Trebuie menționat că zona în care este amplasată bucătăria ar trebui ca să influențeze direct și echipamentele ce vor fi achiziționate.

Astfel, în zonele mai mici pur și simplu ar trebui alese echipamente horeca multifuncționale, care să nu împiedice activitatea personalului angajat, permițându-i acestuia ca să se poată deplasa liber în incinta bucătăriei.

Dacă spațiul este redus ar trebui să restrângi lista de dotări doar la cele de utilitate imediată, chiar dacă ți-ar plăcea să ai și unele precum  acelea din revistele de specialitate horeca.

Renunță categoric la ideea de a achiziționa echipamente de bucătărie second hand. Cu ajutorul sfaturilor oferite de consilierii Conti Grup vei putea ca să obții niște dotări de primă clasă, iar condițiile de plată de care le poți negocia sunt mai mult decât convenabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *