”Vaccinurile sunt satanice”. Când știrile false sunt mai puternice decât campaniile de vaccinare – Coronavirus

Campania de vaccinare a Boliviei împotriva Covid-19 este afectată de dezinformarea anti-vaccin care crește scepticismul și lasă centrele de vaccinare pe jumătate goale, o provocare pentru guvernul acestei țări care se confruntă cu un val de noi infectări, relatează Reuters.

Cadrele medicale și oficialii din Sănătate și-au exprimat îngrijorarea cu privire la prezența scăzută în unele centre de vaccinare, spunând că dozele vor fi risipite.

Ei dau vina pe campania de știri false care a constat inclusiv în plante care spuneau că vaccinurile conțin ”material satanic”.

„Am citit câteva broșuri din El Alto de la grupuri anti-vaccin despre prezența unei substanțe de la Lucifer în vaccinuri și din această cauză vaccinurile erau satanice”, a spus Maria Rene Castro, ministru adjunct al epidemiologiei.

„Dezinformarea globală a venit în țara noastră și a avut un impact asupra persoanelor care evită să se vaccineze”.

Bolivia, la fel ca o mare parte din America de Sud, este afectată de un nou val mortal de infectări cu coronavirus. Până acum un total de 340.000 de persoane au fost infectate și 14.000 au murit.

De asemenea, regiunea s-a confruntat cu o lipsă de vaccinuri, deși Bolivia a început să primească mai multe doze după acorduri pentru Sputnik V din Rusia, Sinopharm din China și cu Institutul Seric din India pentru vaccinul AstraZeneca.

Cu toate acestea, multe centre de vaccinare din marile orașe au continuat să se confrunte cu o prezență scăzută.

„Nu vreau să mă vaccinez, nu vreau să mor și nu vreau să mă îmbolnăvesc”, a spus Rogelio Mayta, din El Alto.

Patricia Almanza este cadru medical și spune că organizarea în jurul campaniei de vaccinare a fost slabă, ceea ce nu a ajutat oamenii să vină să își facă vaccinul.

„Este criminal că în aceste vremuri de pandemie trebuie să aruncăm vaccinurile”, a spus ea.

În Bolivia, doar 7% din populația sa a fost imunizată cu cel puțin o doză, mult în urma celor 32% din Uniunea Europeană și 48% în Statele Unite.

Latino-americani mai bogați au călătorit peste hotare, în special în Statele Unite, pentru a se vaccina, ceea ce a creat o puternică divizare între bogați și săraci. Scepticismul privind vaccinul riscă să se extindă și mai mult.

„Pentru mine vaccinul anti-COVID-19 nu este credibil”, a spus Ismael Blanco. ”Nu am încredere în vaccin”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *