Lovitură cruntă pentru cei de la DNA în ultimul dosar pe care i l-au făcut lui Liviu Dragnea. Judecătorii de la Tribunalul Municipiului Bucureşti nu ar vrea să judece speţa. Aceştia se abţin pe capete într-un dosar în care Dragnea e acuzat de trafic de influenţă, susţine luju.ro.

Dragnea ar putea scăpa de acest dosar

În mai putin de o saptamana s-au admis deja abtinerile a trei judecatori care in trecut s-au razvratit impotriva administratiei PSD-Dragnea. Singura speranţă pentru cei de la DNA ar fi stramutarea. Dragnea este acuzat în acest dosar de trafic de influenta si folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Aceste acuzatii vin în urma vizitei pe care ex-liderul PSD a facut-o in 2017 la ceremonia de investire a lui Donald Trump in functia de presedinte al SUA.

Judecătorii care s-au abţinut în acest dosar

Între 18 iunie şi 23 iunie 2021, trei judecatori au facut cerere de abtinere in dosarul în care este vizat Liviu Dragnea, aflat in camera preliminara. Este vorba despre judecatorii Lavinia Mihaela Circiumaru, Marius Iulian Joita si Violeta Elena Georgescu-Ashemimry.

In motivele declaratiilor de abtinere, cei trei judecatori au invocat art. 64 alin. 1 lit. f) din Codul de procedura penala: “Judecatorul este incompatibil daca: (…) exista o suspiciune rezonabila ca impartialitatea judecatorului este afectata” (vezi facsimil la finalul articolului).

Cei trei judecatori apar pe lista cu magistratii care s-au razvratit impotriva politicilor din domeniul Justitiei propuse de PSD-ul condus de Liviu Dragnea.