VIDEO 27 de ani fără Ayrton Senna – Motor

Sunt deja 27 de ani de la momentul în care sportul mondial și-a pierdut unul dintre cei mai iubiți fii. Pe circuitul de la Imola, Ayrton Senna murea după ce monopostul său se lovea violent de un parapet.

Și la aproape 30 de ani distanță de la nefericitul eveniment, fanii nu l-au uitat pe care care a trăit viața cu o intensitate fantastică (postările de pe rețelele sociale sunt o dovadă în acest sens).

De știut despre Ayrton Senna

  • A concurat în 162 de Grand Prix-uri, dar a dus la bun sfârșit doar 161. Pe 1 mai 1994, Senna își pierdea viață în timpul MP al San Marino, de la Imola. Brazilianul a bifat 41 de victorii în Grand Prix-uri, 65 de pole-position și peste 600 de puncte în întreagă carieră.
  • Prima cursa în Formulă 1 a fost MP al Braziliei din anul 1984, a câștigat primul Grand Prix în 1985 (MP al Portugaliei), iar ultima cursa la care a luat parte a fost MP al San Marino (1 mai 1994).
  • A activat în Marele Circ între anii 1984 și 1994, trecând, pe rând, pe la echipele Toleman, Lotus, McLaren și Williams. Ayrton Senna a câștigat de trei ori titlul mondial (1988, 1990 și 1991), fiind unul dintre cei mai apreciați piloți din istoria F1.
  • Brazilianul s-a născut pe 21 martie 1960 la Sao Paulo. A lăsat în urmă să curse memorabile și multe lacrimi după accidentul care i-a pus capăt vieții (pe 1 mai 1994, la Imola).

“Dacă se va întâmpla vreodată să sufăr un accident care m-ar putea costa viaţa, sper să se întâmple foarte rapid. Nu mi-ar plăcea să rămân imobilizat într-un scaun cu rotile. N-aş vrea să rămân într-un spital în urma rănilor. Dacă e să trăiesc, vreau să trăiesc din plin. Foarte intens, pentru că sunt o persoană intensă. Viaţa mea ar fi ruinată dacă n-aş mai putea trăi din plin” – Ayrton Senna, ianuarie 1994.

Accidentul în urma căruia Senna și-a pierdut viața:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *