VIDEO „A căzut popa, bă!”. Momentul în care un preot a picat în mare după ce a aruncat crucea de Bobotează

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Slujba de Bobotează oficiată de un sobor de preoți în Italia a fost perturbată în momentul în care unul dintre slujitorii Domnului a aruncat crucea pe care trebuia să o recupereze un temerar, apoi s-a dezechilibrat și a căzut în mare. Incidentul a fost transmis în direct pe Facebook de către un enoriaș.

Un preot a căzut în mareFoto: Captură video

Mai mulți preoți ortodocși au făcut o slujbă de Bobotează la Torvaianica, în apropiere de Roma, la care a participat și un român care trăiește la Roma, Costel Popa.

Cei cinci preoți s-au urcat pe o scenă improvizată pe malul Mării Tireniene, pe marginea căreia erau și benzi care se pun de obicei în jurul lucrărilor ca să impiedice accesul oamenilor.

În momentul în care românii care participau la slujbă se încurajau să intre în apă pentru a prinde crucea, preotul care a făcut obiceiul ținut de Bobotează a picat de pe scenă în mare.

Din fericire, preotul nu a fost rănit, el s-a ridicat imediat din apa rece a Mării Tireniene, sub privirile românilor care asistau la ceremonie.

Boboteaza face parte din seria celor 12 sărbători creştine importante şi este menită să reamintească faptele petrecute la apa Iordanului, înainte ca Iisus să păşească în viaţa publică.

La Bobotează se sfinţesc toate apele, iar preotul se duce la o apă în care aruncă o cruce. Mai mulţi bărbaţi se aruncă în apă ca să o aducă înapoi, iar cel care va scoate crucea din apă va avea noroc tot anul.

spot_imgspot_img