VIDEO Belarus: Manifestație de susținere pentru Tihanovskaia, opozanta lui Lukașenko la prezidențiale – International

Cel puțin 5.000 de oameni s-au adunat joi seară la Minsk pentru a o sprijini pe Svetlana Tihanovskaia, candidată la alegerile prezidențiale și principalul rival al președintelui Alexandr Lukașenko într-un scrutin extrem de contestat, relatează AFP.

Potrivit unei jurnaliste AFP de la fața locului, mulțimea s-a adunat într-o piață, în ciuda eforturilor autorităților de a împiedica adunarea protestatarilor.

”Pleacă!”, i-au scandat manifestanții lui Lukașenko, 65 de ani, aflat la putere din 1994 și care candidează pentru un al șaselea mandat la alegerile prezidențiale de duminică.

Alți manifestanți au mărșăluit pe străzile adiacente, înconjurați de polițiști.

Inițial, un miting al Svetlanei fusese organizat într-un parc din apropiere, însă primăria a închis parcul pentru a organiza în același timp concerte dedicate angajaților căilor ferate.

Maria Moroz a fost reținută de “agenții ministerului de Interne”, potrivit acestei surse, care a anunțat la puțin timp că femeia a fost eliberată.

Ministerul de Interne a susținut că aceasta a fost “invitată pentru o conversație” și a negat că a vrut să o aresteze pe șefa de campanie a opozantei Svetlana Tihanovskaia.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *