VIDEO Călin Popescu Tăriceanu a ajuns miercuri la Parchetul General – Esential

Călin Popescu Tăriceanu a ajuns, miercuri, în jurul orei 16.30, la Parchetul General, pentru a da explicații în dosarul penal ce vizează fapte de abuz în serviciu şi uzurpare a unor calităţi oficiale. El nu a dorit să facă nicio declarație la intrarea în unitatea de parchet, transmite Mediafax.

Parchetul General efectuează o anchetă in rem cu privire la fapte de abuz în serviciu şi uzurpare a unor calităţi oficiale. Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri care ar putea să îi vizeze pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu.

Ancheta vizează modul în care Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu, a fost menţinut în funcţie cu toate că, în anul 2015 magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au declarat, definitiv, incompatibil după ce a avut afaceri cu instituţii ale statului.

Tăriceanu ar fi vizat de această anchetă deoarece, în calitate de preşedinte al Senatului, nu ar fi dat curs, în 2017, solicitării Agenţiei Naţionale de Integritate de a-l elibera din funcţie de Marciu.

Protestatarul Marian Moroşanu, cunoscut ca „Ceaușescu”, l-a așteptat miercuri pe Tăriceanu la intrarea în Parchet, cu o pereche de cătușe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *