VIDEO Dan Barna: Este momentul ca Biserica Ortodoxă să se implice pentru accelerarea vaccinării / E clar că dacă nu ne vaccinăm vor fi luate măsuri. Ce restricții s-ar putea aplica pentru persoanele navaccinate – Esential

Vicepremierul Dan Barna spune că este momentul ca Guvernul să discute foarte clar cu Biserica Ortodoxă Română, pentru un parteneriat astfel încât preoții să se implice în campania de vaccinare, devenită inactivă în România. El a spus că, în cazul în care campania de vaccinare nu va fi acclerată, atunci trebuie luate măsuri care să îi vizeze pe românii nevaccinați, precum limitarea accesului în spațiile neesențiale, precum mall-urile.

  • “Trebuie măsuri mai active pentru creșterea vaccinării. Este momentul să discutăm foarte clar în Guvern și să avem un dialog și un parteneiat cu Biserica Ortodoxă Română.
  • Dacă Biserica Ortodoxă din Grecia a făcut și Grecia a trecut de o rată de vaccinare de 50%, cred că este posibil și este timpul ca românii să afle despre vaccinare și pe această cale credibilă, pentru a nu intra din nou într-o perioadă pe care nu ne dorim (…) Vaccinarea este singura soluție”, a declarat Barna, spunând că mizează pe înțelepciunea Patriarhului Daniel.

Întrebat cum crede că va fi posibilă implicarea Bisericii în campania de vaccinare, în condițiile în care nu este clar dacă Patriarhul daniel s-a vaccinat, vicepremierul a răspuns: “Dacă ne-am dat bătuți, am pleca acasă”.

El a spus că, în afara câtorva orașe mari, în România profundă situația vaccinării nu este deloc bună, iar dacă această campanie nu va fi acclerată, trebuie luate măsuri care să vizeze persoanele vaccinate: “Este foarte clar, uitându-ne la ce e în lume, că dacă nu ne vaccinăm vor fi necesare măsuri de prevenție pentru persoanele nevaccinate”.

Este foarte clar, uitându-ne la ce este în lume, că dacă nu ne vaccinăm vor fi necesare măsuri de prevenție pentru persoanele nevaccinate:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *