VIDEO Incendiu la Mănăstirea Nucet / Ard acoperişurile unor chilii – Esential

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Pompierii intervin luni seara pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Mănăstirea Nucet, unde ard acoperişurile de la mai multe chilii, informează ISU Dâmboviţa, relatează Agerpres. În interiorul mănăstirii la momentul izbucnirii incendiului se aflau 5 măicuţe care s-au autoevavuat. Nu erau alte persoane în spaţiile destinate pentru cazare”, potrivit News.ro.

„Din fericire nu sunt înregistrate victime ca urmare a incendiului. Intervenţia rapidă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor paraclisul mănăstirii, construit din lemn. Acesta se afla lipit de chiliile mănăstirii. În momentul sosirii primelor echipaje de pompieri incendiul se manifesta la acoperişul chiliilor pe o suprafaţă de circa 500 de metri pătraţi”, precizează ISU Dâmboviţa.

Au fost mobilizate forţe de la mai multe subunităţi, cu şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, iar pentru asigurarea operaţiunilor de intervenţie acţionează şi două ambulanţe şi un echipaj SMURD.

Alimentarea cu apă a autospecialelor se face de la un hidrant din zonă şi din fântâna aflată în curtea mănăstirii. Concomitent cu operaţiunile de stingere a fost asigurată şi evacuarea bunurilor din interiorul chiliilor”, mai anunţă ISU Dâmboviţa.

Până în prezent, ISU Dâmboviţa nu a precizat cauza izbucnirii incendiului.

În interiorul mănăstirii la momentul izbucnirii incendiului se aflau 5 măicuţe care s-au autoevavuat. Nu erau alte persoane în spaţiile destinate pentru cazare”, a mai transmis ISU Dâmboviţa.

spot_imgspot_img