VIDEO Iohannis: Starea de alertă în România va fi prelungită cu alte 30 de zile. Nu se impun noi restricții, dar nici relaxări – Coronavirus

​Starea de alertă în România va fi prelungită cu 30 de zile, a anunțat președintele Klaus Iohannis. El a precizat că nu vor fi impuse noi restricții, dar nici nu vor exista noi măsuri de relaxare.


Președintele Klaus Iohannis a susținut declarații de presă la finalul ședinței privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban și cu o parte a miniștrilor. Întâlnirea a avut înaintea ședinței de Guvern, programată de la ora 17.30, în care Cabinetul Orban va adopta hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România.

Declarațiile lui Klaus Iohannis:

  • Am finalizat o discuție de lucru importantă. Am analizat situaţia epidemiologică, măsurile care se impun pentru perioada următoare
  • Situaţia epidemiologică nu e bună.Aţi văzut că am avut şi astăzi peste 600 de persoane detectate cu COVID-19. Este mult, este foarte mult şi în acest context vreau să vă spun trei lucruri: protejaţi-vă, protejaţi-vă şi protejaţi şi pe alţii!
  • Purtatul măştii, păstrarea distanţei sunt metode sigure pentru a opri răspândirea acestei epidemii. Respectați normele!
  • În aceste condiții, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, însă se vor păstra doar restricţiile care sunt acum în vigoare
  • Nu se prevede acum introducerea de noi restricţii, cum, din păcate, având această evoluție, nu poate fi vorba de a introducere de noi relaxări
  • Nu vor fi luate măsuri care inhibă economia

Prelungirea stării de alertă se ia prin hotărâre de guvern, asupra căreia Parlamentul nu poate să-și mai dea acordul sau să o modifice.

Alte 641 de noi îmbolnăviri au fost raportate miercuri în România, bilanțul ajungând la 34.226, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore, au fost făcute 18.440 de teste. De asemenea, în ultima zi au fost raportate 21 de decese din cauza COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *