VIDEO Israelul a omorât un comandat palestinian și a luat la țintă tunelurile Hamas / Numărul rachetelor trase dinspre Gaza, în scădere față de zilele anterioare – International

Israelul a ucis luni un important comandant palestinian în lovituri aeriene despre care a spus că au vizat și tuneluri subterane folosite de Hamas, iar grupurile islamiste și-au reînnoit atacurile cu rachete către orașe israeliene, transmite Reuters.

Violențele au intrat în a doua săptămână, fără niciun indiciu că cele mai dure ostilități din ultimii ani se vor sfârși prea curând, în ciuda îngrijorărilor de pe scena internațională și a apelurilor la un armistițiu.

Moartea lui Hussan Abu Harbeed, comandantul organizație Islamic Jihad pentru Gaza de Nord va atrage, probabil, un răspuns puternic din partea grupării militante ce luptă alături de Hamas, mișcarea islamistă ce guvernează enclava.

Armata israeliană a spus, într-un comunicat, că Harbeed a fost ”în spatele mai multor atacuri cu rachete antitanc contra civililor israelieni”, iar un general israelian a declarat că țara sa poate continua lupta ”pe vecie”.

Cel puțin 3 palestinieni au fost, de asemenea, uciși de o lovitură aeriană israelienă contra unei mașini în Gaza City, au spus medicii după o noapte de bombardamente aeriene grele dinspre Israel.

Armata israeliană a afirmat că militanții din Gaza au tras în noaptea de duminică spre luni circa 60 de rachete spre orașele din Israel, în scădere față de 120, respectiv 200, în cele două nopți anterioare.

Un alt palestinian a fost omorât de un atac aerian în orașul Jabalaya, autoritățile medicale din Gaza spunând că bilanțul total, în ultima săptămân, este de 201 de morți, printre care 58 de copii și 34 de femei. Zece oameni au fost uciși în Israel, inclusiv 2 copii, potrivit autorităților israeliene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *