VIDEO Lupte crâncene pe o șosea în apropiere de Gaza. Cum se adăpostesc oamenii de schimbul de focuri dintre trupele israeliene și islamiștii Hamas

0

Atacul Hamas asupra Israelului a continuat și duminică, iar forțele israeliene au răspuns prin atacuri cu rachete și cu drone, dar au existat și lupte crâncene, pe șoselele blocate de luptători. În urma atacului supriză lansat sâmbătă de Hamas, cel puțin 700 de oameni fuseseră uciși în Israel, iar peste 400 în Gaza, până duminică seară.

Trupe israeliene la granița cu GazaFoto: saeedqaq / imago stock&people / Profimedia

În imagini filmate din interiorul unei mașini de către un martor ocular pot fi văzute forțele israeliene care deschid focul pe o șosea din Ashkelon, un oraș de coastă israelian care este o țintă frecventă pentru atacurile cu rachete ale militanților peste granița din Gaza, scrie The Times.

Lupte grele se duc în continuare în trei dintre localităţile atacate de Hamas, iar în alte 22 de localităţi armata israeliană a preluat controlul, conform autorităților israeliene.

Cabinetul de securitate al Israelului a declarat oficial stare de război, duminică, în urma atacurilor organizaţiei extremiste palestiniene Hamas, decizia permiţând „paşi militari de anvergură”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *