VIDEO Rectificarea bugetară: 1 miliard de lei pentru concedii medicale și 7 miliarde lei pentru șomajul tehnic și alte ajutoare – Finante & Banci

Prima rectificare bugetară din acest an a fost discutat luni, în primă lectură, în ședința de Guvern, a anunțat Florin Cîțu, ministrul finanțelor. Acesta a spus că cei mai mulți bani în plus vor fi alocați Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Ministrul a spus că bugetul pentru plata concediilor medicale va fi suplimentat cu cel puțin 1 miliard de lei. De asemenea, pentru ajutorul de stat cu șomajul tehnic și alte forme de ajutor, bugetul va fi suplimentat cu cel puțin 7 miliarde de lei.

Ministrul a spus că efortul bugetar este foarte mare, iar deficitul va crește semnificativ. Astfel că va fi făcută o reevaluare pentru tot anul, a spus Cîțu. În acest context, ministrul a făcut un apel la companiile care au resurse să-și plătească impozitele să o facă. Cîțu a mai spus că o creştere semnificativă a deficitului înseamnă şi finanţare mult mai complicată pentru această perioadă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *