VIDEO Tensiune maximă de partea Rusiei – Șeful Wagner acuză armata regulată rusă că i-a bombardat trupele din Ucraina: „Răul” conducerii militare ruse „trebuie oprit” / Ministerul Apărării de la Moscova neagă

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fondatorul grupului de mercenari Wagner acuză comandamentul rus că efectuează atacuri mortale asupra taberelor luptătorilor săi, în timp ce Armata rusă neagă că a bombardat poziții ale grupului paramilitar, relatează AFP și Reuters. Șeful grupării paramilitare ruse Wagner, Prigojin a făcut apel la o revoltă împotriva înaltului comandament militar rus, a afirmat că dispune de 25.000 de oameni și a cerut rușilor, în special soldaților, să li se alăture.

Soldați Wagner în BahmutFoto: RIA Novosti / Sputnik / Profimedia

Tensiunile dintre Wagner și armata regulată rusă cresc, după ce Evgheni Prigojin a venit cu noi acuzații spectaculoase care dezvăluie tensiunile profunde din cadrul forțelor Moscovei din Ucraina.

Evgheni Prigojin a acuzat vineri armata rusă că i-a distrus luptătorii, fără a-și explica acuzația, și a promis că va opri „răul” conducerii militare.

Într-o serie de mesaje audio pe canalul său oficial Telegram, Prigojin a spus că „răul” conducerii militare ruse „trebuie oprit”, adăugând:

  • „Cei care i-au distrus pe băieții noștri, care au distrus viețile a multor zeci de mii de soldați ruși, vor fi pedepsiți. Cer ca nimeni să nu opună rezistență.”
  • „Suntem 25.000 și vom determina de ce domnește haosul în țară (…) Rezervele noastre strategice sunt întreaga armată și întreaga țară”, a spus Prigojin într-un mesaj audio, înainte de a continua să facă apel „oricine vrea să ni se alăture” pentru a „pune capăt mizeriei”.

Canalele asociate cu grupul Wagner au distribuit imagini video care ar arăta efectele unui atac rusesc asupra pozițiilor mercenarilor din Ucraina.

„Mesajele și videoclipurile postate pe rețelele de socializare de E. Prigojin cu privire la presupusele lovituri ale Ministerului rus al Apărării asupra bazelor din spate ale grupării paramilitare Wagner nu corespund realității și sunt o provocare”, a spus Departamentul Apărării.

Prigojin a declarat că invadarea Ucrainei s-a bazat pe minciuni

Anterior, Fondatorul companiei de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat vineri că raționamentele Kremlinului pentru invadarea Ucrainei s-au bazat pe minciunile inventate de adversarul său, ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu.

  • „Nu s-a întâmplat nimic ieșit din comun pe 24 februarie… Ministerul Apărării încearcă să înșele societatea și pe președinte și să ne spună o poveste despre cum a fost o agresiune nebună din Ucraina și că plănuiau să ne atace cu întregul NATO”, a spus Prigojin, numind versiunea oficială „o poveste frumoasă”.
  • „A fost nevoie de război… pentru ca Șoigu să poată deveni mareșal… pentru a putea obține o a doua medalie de „Erou” [al Rusiei]. Războiul nu a fost necesar pentru demilitarizarea sau denazificarea Ucrainei”.

El a spus că Moscova ar fi putut ajunge la un acord cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski înainte de război, iar conflictul a fost un dezastru pentru Rusia și că zeci de mii de vieți au fost sacrificate inutil, inclusiv membri din cele mai capabile forțe din Rusia.

Înfățișându-i pe ofițerii superiori ca pe niște proști care se îndoapă cu vodcă și coniac și caviar, el a susținut că efortul de război al Rusiei era împiedicat de corupție.

„Facem baie în propriul nostru sânge”, a spus el. „Timpul se scurge repede”.

Știre în curs de actualizare.

spot_imgspot_img