VIDEO Un urs ”fură” un sac de porumb – imaginile surprinse de Romsilva în Caraș Severin – Mediu

Un urs care „fură” un sac de porumb dintr-un observator al unui punct de hrănire al animalelor sălbatice amenajat la Ocolul Silvic Teregova, în Caraș-Severin, a fost surprins de o cameră de monitorizare. Imaginile au fost difuzate pe Facebook de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

„Suntem în căutarea unui mic hoțoman care ne-a lăsat fără un sac de porumb. Semnalmente: blănos, simpatic, ingenios, micuț, bun cățărător, trăiește în pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova, are nas fin și abilități în ”subtilizarea” lucrurilor. Ursul juvenil din imagini a reușit să subtilizeze un sac de porumb dintr-un observator al unui punct de hrănire al animalelor sălbatice amenajat de specialiștii Romsilva la Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin. Imaginile amuzante au fost filmate de o cameră de monitorizare instalată de colegul nostru Petru Stoicănescu”, scrie Romsilva în postarea ce însoțește filmulețul cu ursul. Vezi video aici

Pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Uniunea Europeană, la noi în țară urșii având habitatul în zona munților Carpați.

În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel olfactiv. Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale.

Regia națională Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș Severin, aproape 350.000 de hectare de păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt administrate de Ocolul Silvic Teregova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *