Zaharova: Rusia cere SUA și UE să se abțină de la a se amesteca în afacerile interne ale Republicii Moldova – International

​Moscova constată că Statele Unite și Uniunea Europeană se amestecă în mod direct în afacerile interne ale Republicii Moldova și le îndeamnă să evite acest lucru, a transmis luni într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, conform agenţiei ruse de stat TASS.

„Ministerul rus al Afacerilor Externe a atras în mod repetat atenţia asupra amestecului direct al SUA și UE în procesele politice interne ale Republicii Moldova, a implicării lor politice clare, ceea ce duce la o polarizare şi mai mare a societăţii moldovene”, a afirmat reprezentanta MAE rus.

„Facem din nou apel la colegii noştri din Statele Unite şi Uniunea Europeana să se abţină de la a interfera în afacerile interne ale Republicii Moldova şi să nu-şi depăşească normele de etică diplomatică”, a subliniat Zaharova.

Amintim că, săptămâna trecută, majoritatea pro-rusă din Parlamentul de la Chișinău a votat o hotărâre prin care încetează mandatul de judecătoare a Curții Constituționale al Domnicăi Manole, președinte al instituției. Demersul a venit în contextul în care Curtea Constituțională a decis că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate. Președintele Maia Sandu a sesizat Procuratura pentru uzurparea puterii de stat și a făcut apel către comunitatea internațională „să ofere tot sprijinul pentru apărarea democrației”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *