Viitor si horoscop – Ziarul Nationalul

Incontestabil, oamenii au fost mereu interesati, intr-o forma sau alta, de ceea ce le rezerva viitorul, mereu s-au intrebat ce va urma; inca de la inceputurile omenirii, acest interes a fost constant, oamenii incercand, intr-o forma sau alta, sa prevada situatii care ar putea surveni in viata lor, intr-un viitor mai mut mai mai putin apropiat. Stim ca, in ajunul marilor batalii, conducatorii consultau oracole, samani, vrajitori, etc. adaptandu-si actiunile dupa spusele acestora, de foarte multe ori. Invatatii vremurilor de demult au observat ciclicitatea anumitor evolutii, periodicitatea lor, la fel cum exista o ciclicitate a evenimentelor astrale. In timp, s-a impus ideea ca exista o legatura intre ciclicitatea astrala si ciclicitatea umana, ca cele doua planuri sunt, cumva, interdependente, ca exista o parte buna si una mai putin buna a oricarei situatii, parti ale unui intreg, ce se completeaza perfect. Observatiile inteleptilor si invatatilor vremii au dus la aparitia unor date care s-au concretizat in realizarea de harti astrale, pe baza carora a fost intocmit zodiacul. Zodiacul este tot o harta astrala, care contine o serie de componente specifice.  Practica este mentionata in documente istorice, inca din sec. III i.Hr; babilonienii au fost primii care au realizat astfel de harti astrale detaliate, incercand sa aduca o anumita ordine in ceea ce pentru neinitiati, la nivel astral, parea haos. Totusi, primele dovezi arheologice legate de studiul boltei ceresti ne-au parvenit de la sumerieni; indubitabil, si oamenii preistorici au privit spre cer cu teama si respect si au facut observatii asupra a ceea ce se petrecea, periodic, pe bolta cereasca. Avem ca marturie picturi rupestre precum cea de la Lascaux, Franta. Denumirea “zodiac” provine de la vechii greci, insa; probabil a fost preluata de la persi, pe parcursul contactelor, mai mult sau mai putin pasnice avute cu acestia, de-a lungul timpului. Romanii erau fascinati de intreaga civilizatie a grecilor, imprumutand de la acestia multe din cunostintele accumulate de greci de-a lungul timpului si dezvoltandu-le; in acelasi fel s-au petrecut lucrurile si in ceea ce priveste harta astrala cunoscuta sub denumirea de zodiac si zodiacul chinezesc.

In esenta, zodiacul se prezinta ca un cerc cu 12 sectiuni a cate 30 de grade ale longitudinii celeste. Corelatiile se bazau pe observatii ale vietii oamenilor, observatii pertinente, de altfel; de exemplu, un copil nascut la inceputul primaverii, avea sansa sa se intremeze pe parcursul anotimpului cald, ajungand in iarna mai puternic, mai pregatit sa infrunte frigul, cu mult mai multe sanse de supravietuire fata de un prunc nascut odata cu venirea iernii. La fel si sarcina dusa pe parcursul verii si toamnei dadea posibilitatea unui consum crescut de fructe si legume, astfel ca femeia sa poata da nastere unui prunc sanatos si viguros. Cunoscand data de nastere a cuiva, pornind si de la astfel de observatii, corelate cu harta astrala, se puteau face predictii pertinente cu privire la evolutia viitoare a unei persoane.

Rezultatele observatiilor antice, efectuate cu instrumente rudimentare, au fost verificate, validate si dezvoltate de alti si alti savant care au vietuit dupa aceea. Unele calcule, efectuate chiar in aceasta maniera rudimentara, s-au dovedit a fi extrem de exacte. Hartile astrale sunt larg folosite in astrologie; complexitatea lor face ca alcatuirea unui horoscop, astfel incat acesta sa prezinte acuratete, sa nu fie, insa, la indemana oricui. Viitorul este fascinant pentru oricare fiinta umana inzestrata cu ratiune; evident, fiecare om isi pune intrebarea “ce va fi maine?” Nu putem sti cu exactitate; dar, cu ajutorul hartilor astrale, care stau la baza alcatuirii horoscopului, unii dintre specialisti pot oferi indicii pretioase.

 

Hartile astrale realizate pe baza observatiilor asupra boltii ceresti prezinta numeroase elemente care pot servi la schitarea anumitor evolutii din viata unor indivizi, comunitati, popoare. Cunoasterea vitorului a fost si ramane, in continuare, un domeniu foarte interesant pentru toata lumea, insa putini initiati pot sa-i descalceasca semnele si sa ofere interpretari viabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *