Violeta Alexandru: Nu suntem în situația să închidem instituțiile publice / E inadmisibil că s-au închis casele de pensii din București – Coronavirus

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, face apel la angajații instituțiilor publice din subordinea ministerului să nu închidă unitățile, ea spunând că este inadmisibil să se închidă casele de pensii, așa cum s-a întâmplat în București, iar pensionarii să fie lăsați fără pensie în plină epidemie de coronavirus.

“Nu suntem în acest moment în situația să închidem instituțiile publice. Prima grijă a angajaților și a angajatorilor e să asigure protecția și să ia toate măsurile de prevenție. Fac apel la instituțiile din subordinea ministerului Muncii să nu închidă instituțiile (…) Este inadmisibil să se închidă casele de pensii, așa cum s-a întâmplat la București. Institutuile publice trebuie să rămână responsabile, trebuie să dăm semnalul că totul este sub control, ce ar însemna să închidem spitale?”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul a cerut Casei Naționale de Pensii sancțiuni pentru conducerea Casei de Pensii București, măsuri ce pot ajunge până la demisie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *