„Vom învinge aceste animale umane”, declară în Knesset Netanyahu care consideră că „Hamasul este Daesh”

Date:

Israelul luptă pentru a-şi asigura supravieţuirea împotriva Hamas, declară luni seara în Parlamentul israelian (Knesset) premierul israelian Benjamin Netanyahu, în opinia căruia mişcarea islamistă palestiniană „Hamas este Daesh”, acronimul arab al grupării jihadiste Statul Islamic (SI), relatează News.ro citând AFP.

Benjamin NetanyahuFoto: Abir Sultan / AP / Profimedia

„Ne aflăm în război pentru a ne asigura supravieţuirea. Vom învinge (aceste) animale umane”, a proclamat el în Knesset.

„Hamasul este Daesh”, a continuat el.

„Vom lua cu asalt toate satele din Israel pentru a le aduce sub controlul nostru. Vom lansa un atac masiv contra Hamasului. Şi ne vom lărgi desfăşurarea la frontiera de nord şi pe tot teritoriul israelian. Eu consolidez toate serviciile de securitate”, a anunţat el.

„Vom consoilida unitatea în sânul poporului. Atunci când suntem uniţi, învingem. Liderii trebuie să se unească. Îi îndemn pe liderii opoziţiei să ni se alăture, aşa cum s-a întâmplat în Războiul de Şase Zile” din 1967, a cerut el.

„Imaginile distrugerii în (Fâşia) Gaza nu sunt decât începutul. Fiecare loc în care operează Gaza va fi o ruină”, a ameninţat el.

„Toţi inamicii noştri vor şti că este o greşeală (să ne atace)”, a ameninţat el, declarându-se solidar cu familiile victimelor.

„Ne aşteaptă zile grele, dar vom învinge,. Istoria Israelului este o istorie a credinţei şi acţiunii”, a proclamat Netanyahu.

Citește și:

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Israel LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related