Von der Leyen spune că un acord comercial al UE cu Statele Unite ar putea fi semnat în ”câteva săptămâni” / Ultimatumul dat de Trump: Dacă nu reușim, vom impune tarife vamale majorate – International

Un acord comercial între Statele Unite și Uniunea Europeană este posibil ”în câteva săptămâni”, a afirmat miercuri la Davos președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în ciuda amenințărilor repetate a Washingtonului de a taxa automobilele europene, relatează AFP.

”În ansamblu, am avut o foarte bună discuție”, cu președintele american Donald Trump, a spus ea în marja Forumului Economic Mondial.

”Ne așteptăm să avem, în câteva săptămâni, un acord pe care să îl putem semna”, a spus ea, adăugând că acordul va acoperi comerțul cât și sectorul tehnologic și cel energetic.

”M-am întâlnit cu noua șefă a Comsiei Europene, care e minunată. Am avut o discuție excelentă. Dar am spus ”uite, dacă nu reușim să obținem ceva, va trebui să iau măsuri”, iar măsura va fi tarife foarte mari la mașinile lor și la alte lucruri care intră în țara noastră”, a spus Trump la CNBC într-un interviu de la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Trump a spus că este mai dificil să negociezi cu Uniunea Europeană decât cu oricine. ”Au profitat de țara noastră pentru atâția ani”, a spus pentru un interviu la Fox News. ”În final va fi foarte simplu pentru că, dacă nu putem încheia un acord, va trebui să impunem o taxă de 25% la mașinile lor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *