Vor să trasforme războiul din Ucraina într-un război global / Putin promite că va continua „sistematic ”ofensiva Moscovei în Ucraina / SUA denunţă „absurditatea” discursului anti-Occident al lui Putin

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

UPDATE Lungul discurs al lui Putin s-a încheiat, după o oră şi 40 de minute

UPDATE SUA reacţionează la acuzele lui Putin

Un oficial american de rang înalt a calificat marţi drept „absurde” acuzaţiile preşedintelui Vladimir Putin potrivit cărora Rusia a fost ameninţată de Occident ca justificare pentru invadarea Ucrainei.

 

„Nimeni nu atacă Rusia. Există un fel de absurditate în ideea că Rusia ar fi fost sub o formă de ameninţare militară din partea Ucrainei sau a altcuiva”, a declarat reporterilor consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan.

UPDATE Principalele declaraţii ale lui Putin 

 

Planul preşedintelui rus în Ucraina

 Preşedintele rus Vladimir Putin a promis marţi că va continua „sistematic ”ofensiva Moscovei în Ucraina. „Pas cu pas, vom rezolva cu atenţie şi sistematic obiectivele cu care ne confruntăm”, a declarat Putin înainte de prima aniversare a intervenţiei militare.

Putin anunţă planul pentru Rusia

 

 • Trebuie să schimbăm Codul Penal. Aş vrea să propun nişte măsuri speciale pentru a dezincrimina anumite acţiuni. 
 • Vom creşte salariul minim, iar familiile cu doi sau mai mulţi copii vor avea reduceri la anumite taxe. Vrem ca familiile să fie mai liniştite.
 • Avem nevoie de noi rute comerciale şi de noi parteneriate. Vom fi foarte atenţi  – deja suntem  – la coridoarele martime. Vom consolida drumurile naţionale şi vom dezvolta tot ce ţine de gaz şi infrastructura şcolilor şi spitatelor, gratuit. Din acest an voi începe un mare proiect pentru modernizarea utilităţilor.
 • Companiile vor beneficia de taxe mai mici dacă vor cumpăra produse locale – mai ales produse tehnologice produse in Rusia. Asta este o soluţie bună ce va stimula economia ţării.
 • Inflaţia Rusiei va fi de 4%, poate 5%, dar vă reamintesc că în multe ţări din Occident, inflaţia atinge 14%. 
 • Noi nu vom face ceea ce vor elitele din Vest şi regimul de la Kiev. Important e ca cetăţenii rusiei să aibă valori morale. Poporul nostru este format din oameni care au înţeles sensul în operaţiunea militară specială în Ucraina.

 • Trebuie să organizăm training-uri pentru personalul militar, dar şi pentru cel ştiinţific. Vom face mai multe proiecte naţionale de amploare.

Putin, noi atacuri la adresa Occidentului şi a „decadenţei morale”

 • Vestul nu va reuşi nimic din punct de vedere al presiunilor economice pe care le face asupra Rusiei. Business-ul rusesc e mai puternic, ponderea rublei pe piaţa intenaţională s-a dublat, iar în ţările prietene – a ajuns la jumătate. Vom evolua indiferent de ameninţările Occidentului. 
 • Occidentul a început o agresiune politică şi militară. Dar şi-au dat singuri peste mână, provocând inflaţie şi sărăcie popoarelor lor. Încearcă să dea vina pe Rusia, să sancţioneze companiile ruseşti şi să ne atace infrastructura. Occidentul vrea să ne destabilizeze societatea din interior – să-i facă pe ruşi să sufere – dar nu au succese.
 • Ne bazăm pe expertiza noastră militară – forţe unice militare. Sergenţii şi comandaţii care au demonstrat că sunt puternici şi curajoşi trebuie promovaţi. Trebuie să evoluăm contribuţia lor pentru patria noastră . Vom implementa cele mai noi tehnologii pentru crearea de arme.  Vrem o producţie în masă a armelor moderne, fabricate la noi în ţară.
 • Este evident că Occidentul va încerca să destabilizeze populaţia rusă.

 • Suntem atacaţi ca valori, ca biserică Rusească. Priviţu ce fac cu propriile popoare. Spun ca pedofilia e o normalitate, legalizează căsătoriile de acelaşi sex. Religia spune clar – căsătoria trebuie sa fie între un bărbat şi o femeie. Rusia nu va promova altceva! Oamenii vor ajunge sa fie scoşi din minţi de degradarea promovată. Noi – ne vom apărea următoarele generaţii.

 • Cei care ştiu ceva istorie, ştiu ca ceea ce reprezintă azi Ucraina, sunt părţi ale ţării noastre (Rusiei)

 •  Responsabilitatea pentru începerea războiului şi numărul de victime este în totalitate al Occidentului şi a Kievului.

 • Occidentul ne-a furat rezervele Forex şi cele de aur

 • Tot Occidentul a distrus industria ucraineană, a furat bogăţiile naturale şi au sărăcit populaţia. Numărul victimelor, escaladarea conflictului, pentru asta sunt responsabile elitele din Vest.Acum folosesc populaţia din Ucraina drept carne de tun.

 • Occidentul duce o luptă cu Rusia şi se foloseşte de Ucraina, de terorişti, de diavol însuşi.

 • NATO s-a extins până la graniţele noastre, tot mai multe trupe au fost trimise la graniţele noastre 

 • Cei din Occident vor sa termine Rusia odată pentru totdeauna. Noi vom reacţiona corespunzător. 

 • Occidentul este cel care a creat un focar de instabilitate, şi în trecut şi acum – cu acţiuni împotriva Estului, pentru a înlătura rivalii. Nu e nimic nou. Istoria se repetă. Vorbim despre rusofobie

 • Suntem deschişi la un dialog deschis cu Europa. Dar acţiunile NATO în Europa (sistemele de apărarea antiaeriană etc) arată intenţiile Occidentului

 • Nicio ţară din lume nu are atâţia militari ca SUA. Au soldaţi pe toată planeta, cu un  motiv precis

 • Rusia a făcut tot posibilul să rezolve pe cale paşnică situaţia din Donbas dar Occidentul s-a pregătit pentru un alt scenariu

 • Rusia a încercat să găsească o soluţie decentă pentru a salva viaţa ucrainenilor, dar comportamentul cu două feţe al autorităţilor ucrainene este de vină, nu vor putea şterge vreodată ruşinea. Ele îşi mint propriul popor

 • Kievul a purtat discuţii cu Occidentul despre livrarea de arme înaintea operaţiunii militare speciale 

 • Noi ne aflăm într-o perioadă dificilă, fix înaintea unor evenimente istorice
 • Repet – ei înşişi au creat acest razboi iar noi ne folosim forţele ca sa oprim aceasta lupta a Occidentului! Noi ne protejam ţara. La conferinţa de la München am auzit multe învinuiri la adresa Rusiei, dar toţi au uitat ce a făcut Occidentul in ultimii 10 ani. Au aruncat in haos regiuni intregi!! Americanii ne-au dat cifrele pe care le folosim şi le avem.

Putin mulţumeşte ruşilor implicaţi în invazia Ucrainei şi celor din regiunile anexate ilegal de Rusia

 • Mulţumesc soldaţilor şi tuturor celor implicaţi în război. Mă înclin vouă şi rudelor soldaţilor
 • Mulţumesc celor din Zaporojie, Herson, Doneţk, Lugansk ca v-aţi prezentat la referendum şi aţi cerut ce-i al vostru chiar şi atunci când aveau loc lupte în regiunile voastre.  Vom crea un fond special de stat pentru a acorda asistenta personală celor care au luptat în această specială. Subliniez această reacţie a celor patru regiuni din fosta Ucraina – dorinţa de a fi cu patria mama – Rusia. Acum asigurăm un sprijin direct oamenilor din cele patrui regiuni. Suntem împreună şi vom deveni mai puternici

Discurs Putin LIVE 

UPDATE Purtătorul de cuvânt rus Dmitri Peskov spune ca discursul va dura în jur de o oră.

UPDATE Discursul lui Putin către Adunarea Federală este transmis în direct şi pe panourile publicitare electronice, în marile oraşe ruseşti.

UPDATE Pe străzile din Rusia au fost amplasate diverse panouri cu mesaje pentru cetăţeni şi cetăţene, înainte de mult aşteptatul discurs al preşedintelui rus programat astăzi: „Priveşte şi ascultă” şi „Frontierele Rusiei nu se termină undeva”.

Vladimir Putin şi Joe Biden vor susţine marţi discursuri, promiţând două viziuni extrem de diferite asupra războiului Rusiei împotriva Ucrainei la aproape un an de la invazia lui Putin în Ucraina.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.
FOTO. Cea mai frumoasă șahistă din lume e de origine română! Imagini hot cu Andrea Botez

PROSPORT.RO
Tragedie uriașă în showbiz. Actorul a fost găsit mort la doar 28 de ani

CANCAN.RO
Ce știe Ucraina și nu știe România despre Canalul Bâstroe? „Filmul ăsta l-am văzut și în…”

GANDUL.RO

 

spot_imgspot_img