webPR: Declin în piața cinematografică. Ce planuri de resuscitare are Happy Cinema – Film

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Începând din 07.10.2020, cinematografele din București și suspendă temporar activitatea cu publicul, conform deciziei autorităților locale. Vor rezista cinematografele acestui climat instabil și unor decizii anunțate de pe-o zi pe alta? Happy Cinema își propune în această perioadă nu doar să reziste, ci și să-și mențină planurile de extindere.
Deși piața cinematografică este în declin, Happy Cinema intenționează să deschidă încă două cinematografe în viitorul apropiat și să preia alți operatori de cinematografe. Happy Cinema este al doilea lanţ de cineplexuri ca acoperire naţională şi este un brand construit cu un capital 100% românesc. Happy Cinema este momentan prezent în Bucureşti, Bacău, Buzău, Bistriţa, Focşani şi Alexandria, în locații de tip mall și strip mall. De asemenea, oferă și filme online, pe platforma TVOD play.happycinema.ro, care a fost lansată în perioada de lockdown.

Happy Cinema este singurul lanț de cinematografe care a deschis de la 1 septembrie 2020, vânzările fiind grav afectate în această primă lună. Comparând încasările din cele 6 locații dintr-o lună de dinainte de pandemie cu luna septembrie 2020, se observă o scădere cu aproape 65%.

„Deși funcționăm cu 50% din capacitatea sălilor, am avut foarte puține proiecții sold out. Partea de concessions a fost de asemenea grav afectată. Încasările și numărul de spectatori au scăzut dramatic. Înainte de pandemie, în luna septembrie 2019 în 4 din cinematografele noastre, au fost 20,398 spectatori, iar în septembrie 2020 doar 9,128 de spectatori.

De la începutul anului avem o scădere de 75% a indicatorilor financiari. Industria cinematografică își va reveni extrem de lent, iar această revenire este condiționată de o evoluție pozitivă a pandemiei și, până la urma, de găsirea unor soluții mai eficiente de luptă împotriva COVID-19. Studiile arată că în 2023-2024 se va reveni la cifrele din 2019, însă noi suntem încrezători că oamenii își doresc să meargă din nou la cinema.” declară Ecaterina Mateescu, administrator Happy Cinema.

Măsurile de supraviețuire și chiar extindere au fost însă atent planificate pentru următorii ani, strategia incluzând reducerea costurilor fără a renunța la calitatea serviciilor și atragerea de noi investiții.

Happy Cinema a obținut finanțare prin IMMINVEST atât pentru capital de lucru, cât și pentru investiții, și urmează să aplice și pentru granturi nerambursabile pentru capital de lucru și investiții, prin OUG 130/2020. Activitatea de cinema va fi susținută financiar și prin vânzări de imobilizări corporale deținute de companie, prin dezvoltarea altor domenii și diversificarea portofoliului de business al companiei.

Urmează ca în viitorul apropiat să se inaugureze Happy Cinema Slobozia şi Happy Cinema în Colosseum Mall din Bucureşti, dar se are în vedere și preluarea altor operatori de cinema de pe piață.

spot_imgspot_img