Will Smith, interzis la toate evenimentele Academiei de film, inclusiv Oscarurile, pentru următorii 10 ani

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Statele Unite a decis vineri să îi interzică actorului Will Smith să participe la orice ceremonie sau eveniment pe care instituţia îl organizează, timp de zece ani, ca pedeapsă pentru palma pe care actorul i-a dat-o comediantului Chris Rock la gala Oscar de la sfârşitul lunii martie, relatează Agerpres.

Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock, pe scenă, în timpul galei Oscar 2022Foto: Myung Chun/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Domnului Smith nu i se va permite să participe la niciun eveniment sau program al Academiei, personal sau virtual”, indiferent dacă este vorba sau nu de premiile Oscar, şi cu efect imediat, a precizat într-un comunicat consiliul de administraţie al Academiei, care s-a întrunit vineri.

Academia de film a acceptat demisia lui Will Smith, pe care acesta a prezentat-o săptămâna trecută, dar nu i-a retras Oscarul pentru cel mai bun actor, primit luna trecută pentru rolul din „King Richard”.

La ceremonia televizată din 27 martie, Will Smith a urcat pe scenă după ce comediantul Chris Rock a făcut o glumă despre înfăţişarea soţiei actorului, Jada Pinkett Smith, apoi l-a lovit pe Rock peste faţă.

Gluma lui Rock despre Pinkett Smith a făcut referire la filmul „G.I. Jane” din 1997, în care actriţa Demi Moore s-a ras în cap. Nu a fost clar dacă Rock era conştient că Jada Pinkett Smith are o afecţiune care provoacă căderea părului, scrie Reuters.

spot_imgspot_img