Zelenski a anunțat „reținerea persoanei care a coordonat” atacul din Kramatorsk, în urma căruia au murit cel puțin 11 persoane

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Volodimir Zelenski a anunțat miercuri că o persoană a fost reținută după „atacul terorist” rusesc de la Kramatorsk, care a făcut cel puțin 11 morți și „peste 60 de răniți” cu o zi înainte, potrivit unui ultim raport comunicat de președintele ucrainean, relatează AFP.

Volodimir ZelenskiFoto: Pool for Yomiuri / AP / Profimedia

„Astăzi, Serviciul de Securitate (SBU) și Forțele Speciale de Poliție au arestat persoana care a coordonat acest atac terorist”, a spus Zelenski în discursul său zilnic de seară.

„Oricine îi ajută pe teroriştii ruşi să distrugă vieţi merită pedeapsa maximă”, a avertizat liderul ucrainean, avertizând că „s-ar putea să mai fie oameni sub dărâmături”.

Autorii acestor atacuri „sunt oameni fără umanitate”, a continuat el, considerând că astfel de acțiuni echivalează cu „înaltă trădare” pedepsită cu închisoare pe viață.

Un atac de marți seară la Kramatorsk, estul Ucrainei, a distrus un restaurant și mai multe apartamente, magazine, mașini, un oficiu poștal și alte câteva clădiri, potrivit parchetului ucrainean.

„Rachetele rusești au dus la pierderea a 11 dintre concetățenii noștri, inclusiv trei copii”, a declarat Volodimir Zelenski miercuri seară. „Peste 60 de persoane au fost rănite”, a spus el.

Ministerul rus al Apărării a susținut că a lovit un „post temporar de comandă” al armatei ucrainene.

Un important nod feroviar și gazdă pentru posturi militare, Kramatorsk, în regiunea Donețk, este în mod regulat vizat de bombardamentele rusești.

Cel mai grav atac a fost asupra gării, lovită în aprilie 2022, care a făcut 61 de morți și peste 160 de răniți. Acest atac a avut loc la câteva săptămâni după începerea invaziei rusești, când foarte mulți civili încercau să părăsească orașul.

Urmărește ultimele evoluții din a 490-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

spot_imgspot_img