Zelenski face o nouă demitere neașteptată la o lună după ce a numit un alt ministru al Apărării

0

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a înlocuit pe comandantul Forțelor de Apărare Teritorială ale Ucrainei, care au jucat un rol important în fața acțiunilor ostile ale Rusiei, informează Reuters.

Volodimir ZelenskiFoto: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Un ordin prezidențial publicat luni a anunțat numirea generalului-maior Anatoliy Barhylevych în calitate de nou comandant. Un ordin separat a anunțat înlăturarea generalului Ihor Tantsyura, care se afla în funcție din mai 2022.

Pentru moment, nu a fost precizat niciun motiv pentru aceste decizii.

Barhylevych, în vârstă de 54 de ani, ocupa de anul trecut funcția de șef de stat major al trupelor din estul Ucrainei, unde luptele au fost intense de când Rusia a trimis zeci de mii de soldați în februarie 2022.

Parte a forțelor armate, rolurile Forțelor de Apărare Teritorială includ protecția instalațiilor critice, combaterea sabotajului și a forțelor de informații inamice și menținerea securității în Ucraina.

De asemenea, acestea trebuie să asigure apărarea în timp ce desfășurarea completă a principalelor forțe armate este în curs.

Zelenski a numit luna trecută un nou ministru al apărării, Rustem Umerov.

Umerov a declarat că printre prioritățile sale se numără transformarea ministerului în principala instituție de coordonare a forțelor de apărare ucrainene, creșterea valorii acordate soldaților individuali, dezvoltarea industriei militare ucrainene și combaterea corupției.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *