Zelenski, mesaj pentru mamele soldaților ruși: „Uitați ce nenorociți ați crescut” / El publică imagini cu masacrul din Bucha

0
1

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat la masacrul comis de trupele ruse în regiunea Kiev, descoperit acum, după retragerea acestora, amintind de declarația semnată de aliații NATO la summit-ul desfășurat la București în 2008. Zelenski are un mesaj dur și pentru mamele soldaților ruși.

Trupul unui civil ucis de rusi este ridicat de catre ucraineni in BuchaFoto: Sergei Supinsky / AFP / Profimedia Images

  • „București. Declarația summitului NATO. 3 aprilie, acum 14 ani. A fost o șansă să evităm toate acestea. Am avut o șansă să împiedicăm Rusia să invadeze.
  • Bucha, regiunea Kiev. Chiar acum. Rusia a invadat”, a scris pe Facebook președintele Ucrainei.

Zelenski a mai spus că mamele soldaților ruși ar trebui să vadă imaginile de la Bucha și a avut un mesaj dur pentru acestea:

  • „Uitați ce nenorociți ați crescut. Criminali, tâlhari, măcelari”.

Imaginile de la Bucha, oraș recuperat săptămâna aceasta de forțele ucrainene, arată cadavrele ale civililor împrăștiate pe străzi, iar unii dintre oameni par să fi fost legați la mâini înainte de a fi împușcați.

Duminică, șeful serviciilor de salvare Serhii Kaplychny a declarat că trupurile a 57 de persoane au fost găsite într-o groapă comună din Bucha, scrie AFP.

Erau vizibile vreo 10 cadavre, unele doar parțial îngropate. „Aici, în acest mormânt lung, sunt îngropați 57 de oameni”, a spus Kaplychnyi, care a organizat recuperarea cadavrelor.

Descoperirea gropii comune cu cele 57 de cadavre vine după ce sâmbătă sute de cadavre au fost găsite împrăștiate pe străzile orașului Bucha.

Primarul Anatoli Fedoruk a spus că aproape 300 de persoane au trebuit înhumate “în gropi comune” la Bucha.

“La Bucha, am îngropat deja 280 de persoane în gropi comune”, deoarece este imposibil să se facă acest lucru în cele trei cimitire ale municipalităţii, sub tirurile militarilor ruşi, a declarat prin telefon edilul oraşului pentru AFP.

Citește și:

—-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here