Zelenski: Peste 6 milioane de gospodării afectate de întreruperi de energie electrică în Ucraina

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Peste șase milioane de locuințe au fost afectate de întreruperi de energie electrică în Ucraina vineri, la două zile după loviturile masive ale Rusiei împotriva țării, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit AFP.

Volodimir ZelenskiFoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

„În această seară (vineri – n.r.), întreruperile de curent continuă în majoritatea regiunilor și la Kiev. Mai mult de șase milioane de gospodării în total”, față de aproape 12 milioane miercuri, în ziua atentatului masiv, a declarat Zelenski în discursul său zilnic.

Kievul – cu aproximativ 600.000 de locuințe fără curent în cursul serii – și regiunea sa, precum și provinciile Odesa (sud), Lviv, Vinnytsia (vest) și Dnipropetrovsk (centru-est), sunt cele mai afectate de pene de curent, a adăugat el, făcând apel la ucraineni să economisească electricitatea în zonele în care curentul a fost restabilit.

Strategia Moscovei de bombardare a instalațiilor energetice ucrainene, care este urmărită din octombrie pe fondul unor eșecuri militare, constituie „crime de război” pentru aliații occidentali ai Ucrainei și a fost descrisă ca o „crimă împotriva umanității” de către președintele Zelenski, care a vizitat în cursul zilei de miercuri Vichgorod, un oraș la nord de Kiev, unde atacurile au ucis șase persoane și au rănit zeci de oameni.

spot_imgspot_img