Ambasadorul rus Alexandr Ciurilin la Bucuresti trage Romania de urechi

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Folosind metode kaghebiste greu de uitat, Ambasada Federatiei ruse recomanda presei din Romania sa preia pe nerasuflate „adevaratele stiri” de la Russia Today, acuzand, in acelasi timp, si „ignoranta” celor care au protestat impotriva agresiunii ruse in Georgia. Mai nou, ambasadorul Alexandr Ciurilin a trimis o scrisoare deschisa in care acuza tonul presei din Romania, privind invazia rusa din Georgia, si prezenta armamentului romanesc din dotarea fortelor georgiene. Lasand sa se inteleaga ca pozitia autoritatilor de la Bucuresti este cea a unor „duraki” (n.r. prosti, in limba rusa), Ciurilin isi asuma rolul de „tatuc” dornic sa ne arate, in varianta moscovita, cine sunt victimele si cine sunt agresorii.

„Avem impresia, ca participantii la manifestarile din fata ambasadei Federatiei Ruse nu cunosc adevaratele motive si imprejurari ale tragediei din Osetia de Sud. Totusi, exista sursele veridice care ofera posibilitatea formarii unei imagini corecte a evenimentelor care au avut loc acolo, inclusiv de la martorii si participantii nemijlociti la aceste evenimente. V-am recomanda in acest context sa luati cunostinta cu informatiile
oferite de catre mass-media rusa, inclusiv a acelora, care sunt prezentate in limba engleza (spre exemplu-canalul TV Russia Today)”, scrie pe siteul ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti.
„Pe undeva, la Bucuresti nu se intelege”
Izbucnirea conflictelor sangeroase din Caucazul de Sud putea fi evitata, dar acest lucru nu a fost dorit de Tbilisi, considera ambasadorul Federatiei Ruse in Romania, Alexandr Ciurilin, intr-o scrisoare deschisa in care face o serie de precizari in legatura cu conflictul armat dintre Georgia si Osetia de Sud izbucnit la data de 8 august a.c.
„Tonalitatea celor publicate de presa romana arata ca pe undeva la Bucuresti nu se intelege deocamdata intru totul cine poarta raspunderea pentru izbucnirea agresiunii din Caucazul de Sud, pentru numeroasele victime din randul populatiei, distrugerea oraselor si satelor. Cred ca parerea noastra va ajuta opiniei publice din Romania sa-si faca o imagine corecta asupra celor petrecute”, se afirma in scrisoarea citata de Agerpres.
Potrivit textului scrisorii, timp de 15 ani, partea rusa, impreuna cu osetii si abhazii, a incercat sa gaseasca o solutie politica pentru a se iesi din aceasta situatie tragica, insa autoritatile de la Tbilisi nu au dorit sa renunte la planurile de lichidare a autonomiei acestor popoare in cadrul Georgiei, de infaptuire a sloganului sovinist „Georgia – pentru georgieni”. „In repetate randuri Rusia a avertizat comunitatea internationala in legatura cu pericolul situatiei din Caucazul de Sud si cu pregatirile ce se faceau la Tbilisi in vederea unor crunte varsari de sange. Nimeni nu ne-a ascultat. Sau n-au vrut sa ne asculte”, scrie ambasadorul.
Georgia, „cap de pod” al NATO
Intre timp, se mentioneaza in continuare, „Georgia era alimentata cu un flux continuu de arme moderne, inclusiv tancuri, avioane, rachete, iar militarii georgieni erau temeinic instruiti in strainatate”. Potrivit textului scrisorii, „in Georgia s-a regasit si armament romanesc”.
„In Rusia, pe buna dreptate s-a format opinia ca o asemenea stimulare a militarizarii celor de la Tbilisi facea parte dintr-un plan mai vast, in care Georgiei i se incredintase rolul de cap de pod militar al NATO”, se afirma in scrisoare.
Ambasadorul rus mai noteaza ca „amortizarea conflagratiei din Caucazul de Sud” s-a reusit datorita principiilor convenite de presedintele Federatiei Ruse, Dmitri Medvedev, si presedintele Republicii Franceze, Nicolas Sarkozy, cu privire la reglementarea conflictelor din zona.

spot_imgspot_img