5 modalități prin care îți poți crește stima de sine

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Stima de sine a unei persoane adulte este produsul tuturor experiențelor de viață avute, mai bune sau mai puțin bune, dar și în mare parte, a copilăriei timpurii.                    Ajungem la vârsta adultă cu un imens bagaj de convingeri despre propria persoană, care nu de puține ori, lucrează în defavoarea noastră. Modul în care te raportezi la tine însuți îți dictează acțiunile de zi cu zi, cum relaționezi cu cei din jurul tău și per total, cum îți trăiești viața. 

     Din nefericire, mult prea multe persoane ajung la vârsta maturității cu un respect de sine prea scăzut, care le influențează negativ fiecare aspect al vieții. Însă din fericire, există modalități practice care te pot ajuta, chiar și câtuși de puțin, să îți recapeți încredere în forțele proprii și să aduci un plus de iubire către cea mai importantă persoană din viața ta, și anume tu. 

     Dacă și tu consideri că ai avea nevoie de un sfat despre cum ai putea să îți crești stima de sine, noi am reunit pentru tine, în rândurile ce urmează, 5 astfel de sfaturi.

 

5 sfaturi care te pot ajuta să te simți mai bine în legătură cu propria persoană

 

  1. Încearcă terapia – psihoterapia este o unealtă la îndemâna tuturor, care te poate ajuta să vezi viața cu alți ochi. Este foarte important să găsești un terapeut cu care să rezonezi și care să te poată ghida, astfel încât poți scăpa de credințele limitative, poți vindeca traume vechi pe care poate, chiar nici nu știai că le ai. Terapeutul te poate îndruma să vezi că adevărata ta valoare nu stă în validarea celor din jurul tău sau în felul în care aceștia se raportează la tine. Așadar, dă o șansă și terapiei și trateaz-o ca pe un experiment de dezvoltare. Cu siguranță nu vei regreta! 
  2. Ai grijă de aspectul tău fizic – pentru că “mens sana in corpore sano”, aspectul fizic este de multe ori, un factor care influențează negativ stima de sine. Dacă nu îți place ce vezi în oglindă, cu siguranță nici nu vei gândi că meriți tot ce este mai bun. Așa că fă-ți un abonament la sală, rezervă-ți o ședință la spa, mergi la un tratament facial sau chiar la un tratament de remodelare corporală, dacă simți că este ceva ce îți va aduce satisfacție și că te va ajuta să te vezi cu alți ochi. Nimic nu este prea mult. Dacă te-ai hotărât chiar citind aceste rânduri, nu ezita să intri pe Abbate.ro și să îți permiți o zi de răsfăț. 
  3. Nu te mai compara cu cei din jur – este cel mai mare deserviciu pe care ți-l poți face. Fiecare persoană este diferită, cu toții avem trecuturi diferite, venim din medii diferite și avem experiențe de viață diferite. În zilele noastre, rețelele de socializare joacă un rol major în această capcană în care cădem cu toții la un moment dat, și anume capcana de a ne compara viața cu a celor pe care îi vedem pe internet. Data viitoare când te surprinzi comparându-te cu altcineva, adu-ți aminte de tot ce ai realizat până acum și de toate obstacolele pe care ai reușit să le depășești. 
  4. Învață să spui “NU” – persoanele cu o stimă de sine scăzută, de multe ori au dificultăți în a spune “nu” în diverse situații și în a lua atitudine în ceea ce îi privește. Începe să te pui pe primul plan și să îți prioritizezi nevoile, fie el fizice sau emoționale, indiferent ce înseamnă acest lucru pentru cei din jur. Până la urmă, modul în care tu te tratezi pe tine însuți reprezintă modelul pe care și ceilalți îl vor urma. 
  5. Fă ceva nou în afara zonei tale de confort –  fie că este vorba despre dobândirea unui nou skill sau întâlnirea unor oameni noi din afara grupului tău de prieteni, lucrurile care ne fac inconfortabili la început sunt cele care ne ajută cel mai mult să creștem. Astfel, vei fi surprins de cât de multă încredere și satisfacție îți va aduce o situație pe care nu credeai că ești capabil să o depășești. 

      Nu spune nimeni că procesul de recăpătare a stimei de sine este ușor sau că totul va veni de la sine. Ca orice alt proces în zona dezvoltării personale, necesită multă muncă și timp petrecut cu gândurile tale, dar în momentul în care vei începe să vezi îmbunătățiri și progres, viața va începe iarăși să capete nuanțe de roz. 

Sursa foto: Pexels.com

spot_imgspot_img