5 motive să lucrezi și de la birou, nu doar de acasă

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Nu mai este un secret pentru nimeni că perioada pandemiei a obligat mulți angajatori să aibă angajați care lucrează de acasă. Libertatea, autonomia și flexibilitatea programului sunt cele care îi atrag pe majoritatea oamenilor în alegerea work from home-ului în defavoarea mersului la birou. Există chiar și studii care atestă faptul că angajații dau dovadă de o performanță mai mare atunci când lucrează de acasă, fiind mult mai concentrați. Lucrul de acasă vine, însă, și cu dezavantajele sale, motiv pentru care îți vom oferi 5 motive să lucrezi și de la birou, nu doar de acasă. 

1.Lipsa socializării

Sentimentul de izolare pe care îl poți resimți atunci când lucrezi de acasă îți poate diminua foarte ușor motivația și determinarea. Izolarea socială este un factor de risc important pentru nevroză, depresie sau chiar și tulburări autoimune. Atunci când lucrezi remote, există posibilitatea de a te simți exclus din echipa în care lucrezi și poate determina o comunicare mai greoaie cu șeful tău sau colegii de birou. 

2. Distragerile din jur și pierderea noțiunii timpului

Dacă nu ai învățat să delimitezi viața personală de cea profesională, îți poți pierde concentrarea foarte ușor atunci când lucrezi de acasă. Dacă, de exemplu, este nevoie să îngrijești un copil sau să te ocupi de diversele treburi casnice, distragerea de la munca pe care trebuie să o faci este imediată. Din acest motiv, trebuie să știi cum sa faci diferența între munca propriu-zisă și ceea ce este de făcut în casă, organizându-ți cât mai bine activitățile. Totodată, atunci când lucrezi remote există și dezavantajul pierderii noțiunii timpului, lucru care atunci când mergi la birou nu se prea întâmplă. 

3. Imposibilitatea de a te consulta cu alte persoane față în față

Un alt motiv pentru care este bine să mergi și la birou și să nu lucrezi numai de acasă este și imposibilitatea de a te consulta cu șeful sau colegii de birou în anumite situații ce necesită munca în echipă. De asemenea, se poate întâmpla să nu ai acces pe moment la instrumente care să te ajute să-ți duci la îndeplinire task-urile, iar varianta transmiterii un astfel de urgențe online e posibil să nu-ți rezolve problema atât de repede cum s-ar întâmpla în cadrul biroului. 

4. Lucrul de acasă te poate transforma într-o persoana comodă și inactivă

Chiar dacă majoritatea persoanelor se bucură de comoditatea pe care munca remote o oferă, pentru că nu doresc să piardă timp pregătindu-se pentru birou sau pe drumul spre birou, lucrul de acasă te poate transforma foarte ușor într-o persoană inactivă și mult prea comodă, îmbrăcată în pijamale cât e ziua de lungă. Și știm cu toții că activitatea în general este benefică pentru organism și starea de bine! 

5. Lipsa unui program prestabilit

Multe persoane ar considera lipsa programului prestabilit un avantaj, deoarece își pot face programul în funcție de obiceiurile și nevoile pe care le au. Acest program autonom vine însă și cu dezavantaje, pentru că te poate determina ca în unele zile să lucrezi mai mult, în altele mai puțin, ceea ce poate duce la o multitudine de task-uri neterminate. Trebuie să ții cont, așadar, să echilibrezi balanța și să ai totul sub control, indiferent de alte activități pe care le ai în timpul programului de munca, pentru a nu-ți îngreuna munca. 

Munca de acasă are avantajele și dezavantajele ei, motiv pentru care este important să mai mergi și pe la birou din când în când pentru a compensa lipsurile lucrului remote. Dacă ești un angajator și îți dorești să le oferi angajaților tăi un nou mediu prielnic de lucru, există numeroase spații de închiriat birouri în București pentru care poți opta!  

spot_imgspot_img