5 seriale din 2019 care te țin cu sufletul la gură

Vrei să știi care sunt cele mai bune seriale care au făcut senzație în 2019? Mai întâi, verifică dacă televizorul funcționează, dacă telecomanda e la locul ei pe comoda TV, dacă ai provizii de popcorn și o pătură moale și călduroasă, pentru că după ce vei citi lista de mai jos, probabil că vei lăsa toate treburile deoparte pentru un maraton de seriale. 

Cernobîl

Cernobîl a devenit rapid unul dintre cele mai populare seriale din lume. Acesta înfățișează povestea tragediei de la Cernobîl de la 26 aprilie 1986, atunci când o centrală nucleară a explodat, având ca urmare contaminarea radioactivă a zonei. 

Acest serial îți arată cum și de ce a avut loc acest dezastru în Ucraina Sovietică, cine s-a luptat să salveze continentul european de acest accident de proporții și care au fost consecințele sale. Actorii, cadrele filmate și detaliile despre eveniment sunt doar câteva dintre motivele pentru care nu trebuie să ratezi serialul Cernobîl.

Narcos

Dacă ai auzit măcar o dată de faimosul serial Narcos, știi deja că acesta prezintă povestea faimosului Pablo Escobar și a cartelului său de droguri din Columbia. Serialul documentează răspândirea drogurilor în America anilor 80, punând accent pe Pablo, personajul principal, care devine miliardar (în urma vânzării de cocaină) și unul dintre cei mai vânați traficanți de droguri din lume. 

Tot aici vei afla și care au fost cartelurile rivale ale lui Escobar, detalii despre viața de familie și mici picanterii din viața personală a Regelui Cocainei, prins și ucis la 2 decembrie 1993.

Povestea slujitoarei

Acest serial are la bază romanul distopic „The Handmaid’s Tale” al scriitoarei Margaret Atwood și prezintă viața unei femei capturate pe când încerca să fugă în Canada și obligată să devină „slujitoare”. Rolul slujitoarelor în această societate totalitară reprezentată în serial este de a participa la un ritual al reproducerii, pentru a da naștere unor moștenitori. 

Acțiunea serialului are loc în viitor, după un război care a devastat SUA, iar populația a cunoscut un declin din cauza poluării ce a afectat numărul de nașteri. Serialul captivant prezintă povestea fascinantă a unei slujitoare și a multora ca ea, care încearcă să găsească o ieșire din această societate totalitară.

La Casa de Papel 

Serialul thriller spaniol La Casa de Papel (Fabrica de bani) începe cu povestea unui personal numit El Profesor, care vrea să pună la cale o lovitură dată statului, intrând în Monetăria Regală a Spaniei. Astfel, El Profesor recrutează opt persoane cu abilități diferite, care sunt dornice să-l însoțească în această aventură. Pentru ca acest plan măreț să fie dus la bun sfârșit, banda plănuiește să stea mai multe zile în izolare și să ia ostatici. 

Black Mirror

Black Mirror (Oglinda neagră) este un serial science fiction captivant, inspirat din clasicul Twilight Zone, care analizează societatea modernă și consecințele nefaste ale tehnologiei. Îți prezintă diversele aspecte ale relației oamenilor cu evoluția mediului digital și modurile prin care, într-o manieră pe cât de realistă, pe atât de înfricoșătoare, viitorul ar putea să se schimbe. Pentru că fiecare episod din serial este independent, iar acțiunea are loc în viitorul apropiat sau într-o altă realitate, vei simți că te uiți la mai multe filme diferite, care nu au legătură între ele. Acest lucru, alături de tonul satiric și întunecat, fac din acest serial unul deosebit de palpitant!

E drept că unele dintre serialele de mai sus au început să fie difuzate înainte de 2019, dar anul trecut au atins cea mai înaltă cotă de popularitate. Nu știm dacă acest lucru are vreo legătură cu faptul că tot anul trecut s-a terminat serialul Game of Thrones. Oricum, ceea ce contează cu adevărat este că acum ai mai multe recomandări de seriale bune. Alege câteva care să-ți țină companie și delectează-te cu poveștilor lor captivante. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *