A nins din nou în România, în luna iunie! Imagini uluitoare, surprinse chiar astăzi – Capital

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ninsoare la jumătate lunii iunie în România!

S-au întors ninsorile în România în luna iunie!

Nu este o glumă: s-a întâmplat luni, 14 iunie, în Munţii Bucegi. Imaginile surprinse şi postate pe Facebook au fost filmate la lângă Refugiul Salvamont Buşteni, din Munţii Bucegi.

Acolo ningea luni dimineaţă, iar un strat consistent de zăpadă acoperise deja vegetaţia.

Intervenţii şi pe Transfăgărăşan, pentru deszăpezirea şoselei

Temperaturile scăzute au dus şi la menţinerea stratului de zăpadă în zona Bâlea Lac din Făgăraş, iar drumarii s-au văzut nevoiţi să intervină pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului.

Drumarii intervin acolo cu excavatoare, freze de zăpadă şi încărcătoare frontale pentru deszăpezirea părţii superioare a drumului, spune Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al Direcţiei regionale de drumuri Braşov, citat de News.ro.

În funcţie de condiţiile meteo, Transfăgărăşanul, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, ar putea fi deschis la 1 iulie.

Sursa foto: News.ro

Temperaturile au scăzut şi până la -4 grade la mare înălţime

Meteorologii ANM anunţaseră că, în noaptea de duminică spre luni şi pe parcursul zilei de luni, vremea se va răci şi vor apărea precipitaţii mixte pe creste.

Săptămâna trecută, stratul de zăpadă din platforma staţiilor meteorologice măsura 42 de centimetri la Bâlea-Lac, strat care s-a mai topit, ajungând la 31 de centimetri la începutul acestei săptămâni, şi 47 centimetri la Vârfu Omu, arată cel mai recent buletin nivometeorologic.

Temperaturile minime la munte din ultimele zile, la peste 1.800 m altitudine, au fost în jur de 1-6 grade Celsius, în scădere către -4 până la 0 grade în noaptea de duminică spre luni.

Temperaturile maxime la aceleaşi altitudini au fost de 6-11 grade, în scădere către 0-3 grade Celsius în ziua de luni, 14 iunie.

NEWS 2.0
www.news20.ro

spot_imgspot_img