Actorul de comedie, favorit în alegerile din Ucraina, promisiune înainte de-al doilea tur de scrutin cu actualul preşedinte, Petro Poroşenko

Actorul de comedie Vladimir Zelenski, care potrivit rezultatelor parţiale se clasează pe locul întâi după primul tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina, a declarat că nu va organiza proteste în cazul în care poporul ucrainean alege să susţină un alt candidat, informează agenţia Tass.

Actorul de comedie, favorit în alegerile din Ucraina, susţine că nu va organiza proteste dacă va pierde scrutinul prezidenţial din Ucraina

“Nu voi purta un război împotriva societăţii, nu voi aduna proteste în stil Maidan şi nu voi amplasa corturi pentru a mă proteja dacă ucrainenii nu mă vor susţine”, a declarat Zelenski, făcând referire la protestele violente care au avut loc în zona Maidan Nezalezhnosti (Piaţa Independenţei) din Kiev în anul 2014.

Preşedintele ucrainean de la acel moment, prorusul Viktor Ianukovici, a fost înlăturat de la putere la sfârşitul lunii februarie 2014, în urma unor manifestaţii sângeroase în Kiev, pe care acesta a încercat fără succes să le reprime. Rusia a acuzat Statele Unite că au orchestrat protestele fata de Ianukovici, lucru negat de SUA.

Zelenski a mulţumit echipei sale de campanie şi tuturor ucrainenilor şi a declarat că este pregătit pentru a doua rundă a alegerilor.

“Cred că aceasta este prima noastră victorie majoră, dar nu singura”, a adăugat candidatul, care, potrivit rezultatelor parţiale, se va înfrunta în cel de-al doilea tur de scrutin cu actualul preşedinte de la Kiev, Petro Poroşenko.

Cum niciun candidat nu obţinut duminică peste 50% din voturi, pe data de 21 aprilie se va desfăşura cel de-al doilea tur de scrutin.

Zelenski, în vârstă de 41 de ani, nu are niciun fel de experienţă politică, a devenit celebru datorită serialului de comedie politică “Slujitorul Poporului”, în care joacă rolul unui profesor de istorie care este ales preşedinte.

 

NEWS 2.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *