Adolf Hitler a câștigat alegerile în Namibia – International

Un politician de culoare ce poartă numele dictatorului nazist Adolf Hitler a câștigat alegerile locale în Namibia. El spune că nu are niciun fel de planuri legate de cucerirea lumii după victoria categorică în alegeri, relatează BBC News.

Adolf Hitler Uunona a fost ales săptămâna trecută cu 85% în funcția de consilier în circumscripția Ompundja din regiunea Oshana, în nordul Namibiei.

Într-un interviu acordat publicației germane Bild, acesta a insistat că nu are absolut nimic de-a face cu ideologia nazistă.

Adolf, ca de altfel multe alte prenume de origine germanică, este destul de comun în Namibia, țară africană ce a fost cândva colonie germană.

Politicianul a fost ales din partea partidului de guvernământ Swapo, care a dus o campanie împotriva colonialismului și a guvernării exercitate de minoritatea albă.

Uunona a admis că tatăl său l-a botezat după liderul nazist, însă, cel mai probabil ”nu a înțeles ce anume reprezenta Adolf Hitler”.

“Când eram copil, mi se părea un nume absolut normal. Abia când am crescut am realizat: acest bărbat voia să subjuge întreaga lume. Nu am nimic în comun cu toate acestea”, a mai spus el.

Uunona a mai comentat că soția sa îl strigă Adolf, nume pe care și-l asumă public și nu intenționează să și-l schimbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *