Coronavirus în lume: Joe Biden se alătură foștilor președinți americani și se angajează să se vaccineze în public – Coronavirus

Bilanțul global al pandemiei de coronavirus a ajuns vineri la 65.589.015 de cazuri, din care 1.512.888 sunt decese, iar 45.424.655 sunt pacienți vindecați, potrivit informațiilor actualizate pe platforma worldometeres.info.

Principalele informații LIVETEXT pe HotNews.ro:

Președintele ales al SUA Joe Biden a spus că după depunerea jurământului de învestire le va cere americanilor să poarte mască în primele 100 de zile ale mandatului său la Casa Albă pentru a combate pandemia de coronavirus.

Biden a mai spus că se va vaccina în public, alăturându-se astfel demersurilor foștilor președinți americani de încurajare a campaniei de vaccinare Barack Obama, George W Bush și Bill Clinton.

OMS ia în calcul emiterea unor certificate electronice de vaccinare, după ce Marea Britanie a devenit prima țară care aprobă utilizarea unui vaccin antiCovid, relatează Guardian.

Moderna a anunțat că se așteaptă să aibă între 100 și 125 de milioane de doze dispoibile, la nivel global, în primul semestru al anului viitor. Compania a precizat că între 85 și 100 de milioane de doze vor fi destinate pieței din SUA, și între 15 și 25 de milioane pentru piața externă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *