Alege un cărucior sport ținând cont de aceste caracteristici

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Dacă ai un copil mic de cel puțin 6-8 săptâmâni și îți place să faci mișcare în parc, alege un cărucior sport și veți fi fericiți amândoi!

Căruciorul sport cu roți blocante și frână pe mâner

Un cărucior construit special pentru o tură de alergări prin parc aduce mari beneficii. Poți alege un cărucior care poate bloca roțile din față astfel încât, chiar dacă întâlnești un obstacol în asfalt, căruciorul să-și păstreze traiectoria dreaptă și să nu se răstoarne. De asemenea, un avantaj în blocarea roții pivotante ar fi și că, astfel, căruțul va putea fi împins cu o singură mână fără teama că își va schimba brusc direcția.

Acest truc este important la plimbările sau alergările în parc, însă dificil de folosit în deplasările obișnuite de peste zi, mai ales la curbe. Un cărucior sport clasic este versatil,  căci roțile pot fi deblocate, după nevoie.

În funcție de suma pe care poți să o cheltui pentru un cărucior, poți obține diverse funcționalități. Spre exemplu, poți alege un cărucior sport cu mâner care poate frâna dinamic. Va fi foarte util deoarece vei avea nevoie să-l folosești destul de des. Poți alege dintre cele de la babyneeds.ro unul pe gustul tău.

Caută un model de cărucior cu mai puține șuruburi, deoarece, în timp, acestea se vor slăbi și va fi nevoie de reparații!

Cum menții copilul în siguranță

Cea mai importantă este siguranța copilului. Alege ca sistemul de centuri a căruciorului să se închidă în cinci puncte!

Sistemele antișoc vor aduce un plus de confort micului pasager, chiar și pe aleile pietruite. În general, cele mai bune sunt cele cu modelul pe picioarele din spate, atașate de partea superioară sau centrală a șasiului.

Dacă copilul este mai mic de șase luni, atunci va trebui să folosești un cărucior cu adaptor pentru scaunul de mașină. În acest caz, nu se recomandă alergarea, ci doar plimbarea obișnuită.

O copertină detașabilă de plastic va proteja copilul de picăturile de ploaie sau de un vânt puternic.

Beneficiile pentru părinți ale căruciorului sport

Pentru plimbările îndelungate, vei avea nevoie de un portbagaj și de un suport tip tăviță pentru a păstra obiectele esențiale la îndemână.  

Căruciorul trebuie ales și în funcție de stilul de viață al familiei. Dacă dorești unul doar pentru a-l căra mai ușor pe scări când duci copilul la plimbare sau dacă știi că vei merge deseori la cumpărături, un cărucior cu greutatea mică și cu mânere separate va fi prietenul tău cel mai bun. Vei putea agăța de mânerele căruciorului sacoșele de cumpărături, cu condiția ca greutatea lor să nu fie prea mare astfel încât să existe riscul ca acesta să se răstoarne.

Flexibilitatea mânerelor este foarte importantă și în cazul în care părinții sunt foarte înalți sau foarte scunzi. Mânerul trebuie să poată fi ajustat așa încât încheietura mâinilor să se odihnească lejer pe el, fără să forțeze brațele într-o poziție incomodă.

Așadar, nu mai sta pe gânduri și alege chiar acum un cărucior sport pentru bebe și pentru confortul tău!

Sursă foto: Pixabay.com

spot_imgspot_img