Alegerea pantofilor pentru scoala

Atunci cand vine vorba de alegerea unui pantof pentru un copil care incepe scoala, trebuie sa te gandesti ca isi va purta pantofii toata ziua pentru a face o varietate de activitati. Este deci mai bine sa favorizezi un pantof din materiale destul de rezistente si care tine bine piciorul cum sunt cele pe https://intrend.ro/, adica un pantof cu clema, sireturi sau Velcro.

Trebuie evitati pantofii la moda precum balerinii si pantofii de tip Converse. Acesti pantofi au talpi plate si este mai bine sa alegi pantofi a caror talpa este putin mai groasa la calcai. Acest lucru poate ajuta la prevenirea durerilor de calcai si a tendinitei.

Alegerea unor sandale bune pentru vara

Cand este cald, copilul este bine in sandale, cu conditia sa indeplineasca anumite caracteristici. O sandala buna are:

  • intaritura la calcai, adica partea de sandale care inconjoara calcaiul trebuie sa fie destul de solida;
  • curea pentru glezna si cel putin o curea pentru antepicior;
  • talpa antiderapanta (de exemplu, cauciuc) asa cum gasesti pe inTrend.

Pantofii hibrizi din materiale sintetice, care se afla la jumatatea distantei intre sandale si espadrile, sunt o alegere buna de sandale. Acestea permit piciorului sa fie aerisit oferind in acelasi timp un bun sprijin datorita unei intarituri la calcai si a unei talpi anti-alunecare. Deoarece varful acestor sandale este inchis si adesea intarit cu cauciuc, acest lucru protejeaza si degetele de la picioare ale copilului.

Slapi si Crocs ?

La randul lor, sandalele de tip gougoune si Crocs sunt de evitat, deoarece nu tin bine piciorul in loc. Fara suport pentru calcai sau glezna, degetele de la picioare ale copilului trebuie sa se aplece constant pentru a mentine piciorul stabil.

De fapt, atunci cand sandalele nu au curea pe spatele gleznei, nu sunt bune pentru picior. Purtarea acestora poate duce la disconfort, iritatie, vezicule sau alte leziuni ale picioarelor, cum ar fi dureri de calcai, degete sau glezne.

De aceea, slapii si sandalele de tip Crocs trebuie purtate cat mai putin posibil. Poate fi ok sa faci o scurta plimbare pana la plaja sau piscina, dar odata ajuns acolo este mai bine ca un copil sa mearga descult.

Cand sa consulti un podiatru?

Copilul se naste cu picioarele plate si arcul lor se formeaza treptat pe masura ce picioarele ii cresc. Prin urmare, nu este util sa consulti un podiatru inainte de varsta de 3 ani.

Dupa 3 ani, este posibil ca un copil sa aiba in continuare picioarele plate fara ca acest lucru sa fie ingrijorator. Iata semnele care ar trebui totusi sa te incurajeze sa il consulti:

  • Se plange de dureri in picioare;
  • Se poticneste adesea;
  • Oboseste repede cand merge;
  • El cere regulat sa fie luat sau sa mearga in carucior;
  • Are gleznele si picioarele care se intorc spre interior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *