Institutul pentru Studiul Războiului: Rușii nu au efectuat luni niciun atac terestru / Posibil ca lovitura ucraineană contra postului de comandă din Izium să perturbe ofensiva și în zilele următoare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Forțele rusești nu au efectuat niciun atac terestru confirmat în Ucraina pe 2 mai, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în evaluarea privind situația invaziei ruse publicată în noaptea de luni spre marți.

Soldati rusiFoto: Wikimedia Commons

Este posibil ca lovitura de artilerie ucraineană din 30 aprilie asupra postului de comandă rusesc din Izium să continue să perturbe eforturile rusești pe axa Izium.

Trupele rusești de pe linia frontului Donețk-Luhansk și de pe axa sudică au continuat să se regrupeze, probabil pentru a se pregăti pentru noi ofensive sau pentru a rezista sau inversa contraofensivele ucrainene.

O astfel de apreciere a fost făcută luni și de un înalt oficial de la Pentagon. Acesta a declarat luni că ofensiva Rusiei în Donbas este „anemică” și „greoaie” și este încetinită de o abordare lipsită de riscuri, menită să evite pierderile grele pe care trupele de invazie le-au suferit în prima fază a războiului.

Concluzii cheie ale Institutului pentru Studiul Războiului:

  • Forțele rusești nu au desfășurat niciun atac terestru confirmat de-a lungul vreunei axe de înaintare și, în schimb, au bombardat pozițiile ucrainene de pe linia frontului.
  • Lovitura de artilerie ucraineană din 30 aprilie asupra cartierului general de comandă rusesc de lângă Izium a perturbat probabil operațiunile rusești pe axa Izium și poate împiedica ofensivele rusești din Izium în următoarele câteva zile.
  • Forțele rusești de pe axa sudică au continuat să se regrupeze și să facă recunoașteri, probabil pentru a se pregăti pentru atacuri terestre în direcția Krivoi Rog, Nikolaev și Zaporojie.

———

spot_imgspot_img