Alegeri SUA 2020 Biden: Democrația funcționează, fiecare vot va fi numărat. Vom câștiga această cursă, cu întreaga națiune în spate VIDEO – Alegeri SUA 2020

Democratul Joe Biden este tot mai aproape de câștigarea alegerilor prezidențiale, după ce a obținut peste 27.000 de voturi în plus în Pennsylvania. Adresându-se suporterilor săi, Biden nu și-a proclamat victoria dar a spus că cifrele vorbesc de la sine despre povestea unui succes. ”Vom câștiga această cursă. Democrația funcționează, fiecare vot va fi numărat. Să ne amintim cine suntem. Suntem Statele Unite ale Americii”, a spus Biden.

Joe Biden se apropie în statele cheie de cifra magică de 270 de voturi în colegiile electorale. Democratul conduce în Pennsylvania, Georgia, Nevada și Arizona.

Scorul actual: Biden – 253 vs. Trump 214

Principalele informații legate de numărarea voturilor LIVE pe HotNews:

09.03
Doi bărbați arestați de FBI au fost puși sub acuzare pentru port de armă în apropierea centrului electoral din Philadelphia, unde continua numărarea voturilor.

Cei doi au fost arestați joi de FBI care a primit un pont legat de un grup înarmat care călătorește din Virginia. Bărbații nu aveau permis de port armă.

Președintele Donald Trump l-a avertizat vineri seara să nu-și revendice victoria, la o zi după ce el însuși apăruse la Casa Albă susținând că a câștigat bătălia și că se încearcă fraudarea scrutinului.

Prezența la vot a fost una record, cea mai mare din ultimii 120 de ani: 66,9% dintre americani au votat.

Candidatul democrat la președinție, Joe Biden, s-a adresat națiunii vineri seara, cu un mesaj plin de încredere. Deși nu și-a revendicat victoria, Biden a spus că cifrele spun o poveste calră, aceea a victoriei.

“Votul vostru va fi numărat. Nu-mi pasă cât de tare încearcă unii să oprească procesul. Nu voi permite acest lucru”, a garantat Biden.

“Nu avem încă o declarație finală de victorie, dar cifrele ne spun că este clar”, a spus Biden din Wilmington, Delaware, în această seară. “Vom câștiga această cursă. Uită-te doar la ce s-a întâmplat de ieri. Cu douăzeci și patru de ore eram în urmă în Georgia, acum suntem în avans și vom câștiga acel stat.

Acum douăzeci și patru de ore eram în urmă în Pennsylvania și vom câștiga Pennsylvania. Și acum suntem în față, dar câștigăm în Arizona, câștigăm în Nevada și, de fapt, avansul nostru tocmai s-a dublat în Nevada. Suntem pe drumul spre peste 300 de voturi electorale. Și uitați-vă la numerele naționale. Vom câștiga această cursă cu o majoritate clară, cu națiunea în spatele nostru”, a spus Biden.

Biden a promis să acționeze în „prima zi” împotriva pandemiei Covid-19: Am putea avea 200 de mii de cazuri pe zi.
———
Pennsylvania: Avansul lui Biden crește la 27 de mii de voturi

Georgia: Avansul lui Biden se menține la 4 mii de voturi

Arizona: Biden, avansul scade la 40 de mii de voturi

Nevada: Avans Biden de 23 de mii

Avansul lui Bidenn Pennsylvania crește odată cu ultimul lot de voturi din districtul Allegheny. Din cele 3.212 voturi, Biden a primit 2.436 de voturi, iar președintele Trump a obținut 733 de voturi.

Nevada: Potrivit secretarului de stat, se estimează că mai există 124.500 buletine de vot de numărat. Nu sunt incluse și buletinele provizorii (pe liste speciale)

Cel mai mare district din Arizona a lansat un nou lot de voturi vineri seară, iar avansul lui Joe Biden scade la 29.861

Totalurile voturilor actualizate lansate de districtul Maricopa îl arată Biden cu 1.004.003 voturi și pe Trump cu 950.503 acolo.

Există o diferență de 29.861 de voturi între Biden și Trump în stat. Anterior, Maricopa raporta 972.570 de voturi pentru Biden și 912.115 pentru Trump, potrivit CNN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *