Alimente bio pentru copii

Chiar dacă nu se văd cu ochiul liber, alimentele din farfuria copilului dumneavoastră sunt pline de pesticide, insecticide, care le afectează în timp sănătatea. Cu siguranţă, vă doriţi să-i oferiţi copilului dumneavoastră tot ceea ce este mai bun, iar acest lucru începe încă de la capitolul alimentaţiei, atunci când trebuie să luaţi cele mai corecte decizii, în ciuda faptului că opţiunile pot părea adesea copleşitoare. Hrănirea copilului este câteodată o sarcină extrem de complicate, iar întrebările cu privire la alegerea alimentelor, la diversitatea lor, la mâncarea organică şi non organica sunt frecvente şi adesea vă pot pune în încurcătură.

Primii ani de viaţa ai copilului sunt esenţiali în dezvoltarea sa ulterioară, aşadar este crucial sa ştiţi ce conţin produsele cu care intră în contact copilul dumneavoastră. Când este vorba despre siguranţa şi sănătatea puiului dumneavoastră, niciun efort nu este prea mare.

Sa aflăm în continuare de ce ar trebui sa alegem produsele bio pentru copii, fie că sunt alimentare sau de îngrijire.

Majoritatea oamenilor, când aud de produsele bio pentru copii, se gândesc la tofu sau la jucării foarte scumpe şi greu accesibile, dar adevarul este cu totul altul şi anume că acestea sunt disponibile în aproape orice magazin, într-adevăr la prețuri mari mari, însă beneficiile acestora merită cheltuiala.

Alimente bio pentru copii

Alimentele bio pentru copii vă ajută sa le oferiţi o nutriţie adecvată, reducând riscurile pe care le presupun hormonii şi antibioticele din compoziţia celorlalte produse. Bebeluşii sunt foarte delicate, iar cel mai mic disconfort în mediul lor le provoacă probleme digestive, eruptii cutanate şi tot felul de iritaţii sau afecţiuni.

Din această cauză, mulţi părinţi aleg sa folosească produse ecologice pentru copiii lor, inclusiv detergenţi, materiale organice care sa acopere obiectele de mobilier şi haine. Chiar dacă ştii că lipsa de chimicale este benefică pentru noul membru al familiei, noi îţi prezentăm beneficiile alimentaţiei bio pentru copii.

Antibioticele şi hormonii.

În fermele nonorganice, animalele sunt tratate cu o gamă largă de antibiotice, care, prin intermediul lanţului alimentar, ajung în produsele lactate şi în carne. O altă problemă o reprezintă hormonii de creştere, cu efecte negative asupra dezvoltării omului. Alimentele ecologice sunt lipsite de aceste substanţe, astfel, încât devin benefice în special pentru copiii sub doi ani, mult mai sensibili când vine vorba de expunerea la elemente dăunătoare

Gust mai bun.

Gustul fructelor şi legumelor organice este mult superior celor convenţionale, motiv pentru care majoritatea restaurantelor au început sa le introducă în meniurile lor, iar oamenii de ştiinţă sunt de părere că produsele bio pentru copii trec printr-un proces mai intens de reglementare, şi sunt mai atent controlate. Mai mult decât atât, ingredientele lor nu sunt expuse pesticidelor, hormonilor de creştere şi antibioticelor. Tocmai de aceea este recomandat sa citiţi eticheta produsului pentru a vă asigura că acestea nu conţin aditivi care sa dăuneze copilului dumneavoastră. De asemenea, pentru a asigura nevoile nutriţionale ale micuţului, consultaţi medicul înainte de a trece la formula organică.

De altfel, magazinul online biomania.ro este dotat cu o gamă largă şi accesibilă la preţ de produse special concepute pentru copii, preduse precum:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *