Analko Aluminium Industry SRL – Debitare tabla aluminiu

Analko Aluminium Industry SRL – Debitare tabla aluminiu

Firma Analko Aluminium Industry SRL ofera servicii de debitare tabla aluminiu,  utilizate intr-o mare varietate de industrii. Domeniul de aplicare este in continua crestere. Tabla din aluminiu debitata se foloseste in diferite domenii si continua sa se extinda in noi domenii ale tehnologiei industriale, intrand ─ si nu fara succes ─ intr-o competitie tehnologica dificila cu alte metale. Mai intai de toate, cu oteluri carbon si aliaje.

Aluminiu si aliajele sale, care sunt indispensabile in industria aeronavelor, sunt din ce in ce mai solicitate in domeniul constructiilor navale si al altor ramuri ale ingineriei transportului. Utilizarea unor structuri metalice sudate in constructii creste rapid. Complexitatea si calitatea fabricarii produselor din aluminiu sunt in mare masura determinate de nivelul tehnologiei de taiere a aluminiului. Aceasta operatiune tehnologica este de mare importanta in companiile de inginerie care ofera servicii de asamblare si sudare a structurilor de aluminiu. Decuparea din aluminiu la comanda, este un segment important al activitatilor de productie ale furnizorilor de produse laminate din aluminiu. Performantele economice si competitivitatea unui numar mare de companii, depind in mare masura de calitatea acestei activitati.

Debitare tabla aluminiu si aliaje

Decuparea termica a aluminiului si a aliajelor sale (precum si sudarea ) are o serie de caracteristici asociate cu proprietatile acestui metal. Este imposibil sa nu se ia in considerare filmul de aluminiu care acopera suprafata, si care consta din oxid de aluminiu,  avand un punct de topire foarte ridicat. Temperaturile sunt de aproximativ trei ori mai mari decat metalul in sine. Astfel, topirea aluminiului “pur” are loc la 660 grade C, care este de aproximativ de doua ori mai mica decat temperatura de grade C. In plus, aluminiu are o conductivitate termica ridicata. Acest lucru necesita utilizarea unei surse puternice de caldura concentrata in procesul de taiere termica a aluminiului. Mijloacele concentrate sunt capabile sa furnizeze o cantitate semnificativa de energie intr-o zona mica, cu ajutorul careia va fi posibila nu numai topirea filmului de oxid refractar, ci si mentinerea constanta a temperaturii inalte in zona taiata.

Metodele termice de taiere a aluminiului nu sunt epuizate. Taierea mecanica bine cunoscuta este inca utilizata pe scara larga. Se realizeaza cu ajutorul uneltelor mecanice: freze, ferastraie, cercuri pentru taierea aluminiului etc. Echipamentul mecanic pentru taierea aluminiului este in mod constant imbunatatit. Acest lucru duce la descoperiri tehnologice reale, de exemplu, cum ar fi taierea cu jet de apa a aluminiului.

Decuparea cu laser a aluminiului

Aluminiu este taiat cu laser datorita efectului unui fascicul laser asupra metalului. Concentrat pe o suprafata foarte mica, acesta aduce un flux puternic de energie pe aluminiu. Avantajul evident al taierii cu aluminiu este ca, in ciuda caracterului termic al acestei tehnologii, piesa taiata nu sufera deformari termice, deoarece zonele din apropierea zonei de taiere aproape ca nu sunt expuse la temperaturi ridicate. Aceasta debitare laser a aluminiului poate fi insotita de evaporarea sau topirea metalului. Pentru a impiedica patrunderea aluminiului topit in particulele formate, canalul rezom este alimentat la un jet de gaz (aer sau oxigen).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *