Ambasada Israelului, nevoită să dea lămuriri după întâlnirea cu George Simion: „A avut loc nu pentru a submina, ci pentru a sprijini lupta împotriva antisemitismului”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ambasada Israelului la București vine cu explicații după întâlnirea ambasadorului Reuven Azar cu liderul AUR, George Simion, susținând că aceasta „a avut loc nu pentru a submina, ci pentru a sprijini lupta împotriva antisemitismului” și este „o șansă” pe care o acordă „pentru a începe un dialog constructiv, și nu o cartă albă”.

George SimionFoto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Misiunea diplomatică reacționează după ce ambasadorului Reuven Azar a fost acuzat că prin întâlnirea cu George Simion legitimează o formațiune extremistă, xenofobă, antisemită, de factură legionară”.

„Întrevederea a avut loc pentru a sprijini lupta împotriva antisemitismului”

  • „Ca urmare a exprimării publice a unor rezerve faţă de întâlnirea Ambasadorului Statului Israel Reuven Azar cu liderul partidului AUR, George Simion, facem o precizare importantă:
  • Întrevederea ambasadorului Reuven Azar cu liderul partidului AUR a avut loc nu pentru a submina, ci pentru a sprijini lupta împotriva antisemitismului.
  • Considerăm că declaraţia acestui partid, care include cele patru elemente importante pentru noi, – anume asumarea responsabilităţii României faţă de Holocaustul petrecut în teritoriile aflate sub controlul României, condamnarea antisemitismului, exprimând toleranţă zero faţă de acesta şi adoptarea definiţiei IHRA a antisemitismului, interzicerea elogierii criminalilor de război, inclusiv a lui Ion Antonescu, precum şi susţinerea educaţiei privind memoria Holocaustului în sistemul şcolar – constituie o oportunitate de a promova înţelegerea între susţinătorii partidului şi poporul evreu”, spune Ambasada Israelului în România, într-un comunicat de presă.

Ambasada mai susține că aceasta este „o şansă” pe care o acordă „pentru a începe un dialog constructiv, şi nu o cartă albă”.

  • „Vom continua, împreună cu prietenii şi partenerii noştri, lupta pentru combaterea antisemitismului, precum şi a oricărei manifestări antisemite sau de negare a Holocaustului”, adaugă ambasada.

George Simion s-a întâlnit luni, la Parlament cu ambasadorul Israelului, Reuven Azar și cu Yossi Dagan, membru al partidului de guvernământ Likud, șeful regiunii Shomron din Israel.

Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru a acuzat că gestul ambasadorului Israelului, Reuven Azar, de a se întâlni cu şeful AUR George Simion creează un prejudiciu imens democraţiei din România pentru că legitimează o formaţiune extremistă.

spot_imgspot_img