Apeleaza la protetica dentara pentru a te bucura de o dantura sanatoasa si frumoasa!

Protetica dentara reprezinta una dintre principalele ramuri ale stomatologiei, prin intermediul careia pacientii isi pot inlocui dintii lipsa sau se pot ocupa de reabilitarea orala complexa a tuturor arcadelor de la nivelul dentar.

Este vorba despre interventii datorita carora integritatea dentara se poate restabili, in functie de gradul in care a fost afectata anterior, fie prin leziuni, fie prin degradare.

Toti cei care isi doresc sa aiba o dantura sanatoasa si completa trebuie sa apeleze cat mai repede la un medic specialist, pentru a se putea bucura de un aspect placut, dar si pentru a restabili functiile de masticatie si vorbire, care sunt extrem de importante pentru o viata lipsita de griji!

Protetica dentara nu este doar echivalentul estesticii

Pentru inceput, adultii trebuie sa stie ca protetica dentara nu reprezinta doar echivalentul esteticii, ci este o ramura a stomatologiei cu ajutorul careia se reconstruiesc functiile vitale de care este responsabila dantura.

Dincolo de modul in care arata, oamenii trebuie sa aiba in vedere ca este esential sa poata vorbi, articula cuvintele si manca foarte usor, pentru a nu intampina probleme. Mai mult, cu ajutorul unui specialist, pacientii pot evita bruxismul, adica scrasnirea dintilor!

Care sunt cazurile in care pacientii trebuie sa mearga de urgenta la o clinica stomatologica?

In randurile ce urmeaza, viitorii pacienti pot descoperi principalele situatii in care trebuie neaparat sa isi faca o programare la clinica stomatologica Bucuresti, astfel incat sa ia masurile necesare din timp.

De exemplu, ei trebuie sa se lase pe mana specialistilor atunci cand trebuie sa isi inlocuiasca unul sau mai multi dinti, atunci cand au dintii sparti sau ciobiti, dar si atunci cand dentitia este ingalbenita si decolorata. Mai mult, protetica este raspunsul ideal atunci cand dintii sunt prea mici ori prea mari, dar si atunci cand dintii sunt inghesuiti ori indepartati.

Ce tipuri de materiale se folosesc?

Un alt detaliu foarte important pe care pacientii trebuie sa tina cont inainte de a-si face programare este tipul de materiale folosite de specialisti. De exemplu, ei trebuie sa stie ca de preferat este ca puntile dentare sa fie create din ceramica ori din zirconiu-ceramica pentru a fi rezistente in timp.

Zirconiul este un material ce reuseste cu succes sa ofere tuturor adultilor posibilitatea de a se bucura de dinti cu un aspect natural, a carora culoare este aproape identica cu cea a dintilor sanatosi pe care i-au pierdut.

Durata interventiilor

In ciuda preconceptiilor pe care multi oameni le au, interventiile protetice nu dureaza foarte mult si nici nu sunt presupun un nivel ridicat de durere. Toti cei care doresc sa se bucure de o dantura bine aliniata, sanatoasa si frumoasa trebuie sa aiba incredere in medicii pe care ii aleg si sa le ofere acestora posibilitatea de a se ocupa de tratamente eficiente, care nu se intind pe mai mult de cateva sedinte.

Sanatatea personala este unul dintre aspectele pe care oamenii nu trebuie sa il neglijeze. Atunci cand este cazul, ei trebuie sa isi faca o programare cat mai repede si sa reparare problemele aparute la nivelul danturii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *