Aproximativ 1.300 de morţi şi peste 5.700 de răniţi, în urma cutremurului din Haiti – International

Date:

Aproximativ 1.300 de oameni au murit şi peste 5.700 au fost răniţi în urma cutremurului cu magnitudine de 7.2, care a avut loc în Haiti sâmbătă, noul bilanţ fiind anunţat de autorităţi în urmă cu câteva ore, scrie news.ro. Operaţiunile de căutare şi salvare continuă în ritm alert, având în vedere că insula caraibiană urmează să fie lovită luni de o furtună tropicală ce le va îngreuna. Seismul a produs importante pagube materiale şi a fost resimţit în Cuba şi Jamaica, urmat de numeroase replici.

În înregistrările video publicate pe reţelele de socializare, scrie NBC, localnicii sunt văzuţi cum scot de sub dărâmături supravieţuitori. Case, spitale, şcoli, biserici şi clădiri guvernamentale au fost afectate sau distruse.

Acest seism a avut loc la 11 ani de la cel mai recent mare cutremur care a ucis zeci de mii de oameni în cel mai sărac stat din Americi.

Furtuna tropicală Grace este aşteptat să aducă, de luni, ploi importante cantitativ şi vânt cu viteze mari.

În plus, ţara trece printr-o criză economică şi politică fără precedent, amplificată de asasinarea preşedintelui Jovenel Moise pe 7 iulie. La conducere se află acum prim-ministrul Arien Henry.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related