Liceul de Arta ramane fara sala de auditii / Bani aruncati pe apa sambetei de Primaria Ploiesti

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Liceul de Arta ramane fara sala de auditii / Bani aruncati pe apa sambetei de Primaria Ploiesti

Cinci miliarde de lei vechi alocati de Ministerul Educatiei pentru Liceul de Arta din Ploiesti se vor intoarce la bugetul de stat deoarece conducerea Primariei Ploiesti a intarziat organizarea unei licitatii pentru o sala de auditii.

Auditii in sali inchiriate la muzee

In luna aprilie a acestui an, Ministerul Educatiei a alocat cinci miliarde de lei vechi pentru Liceul de Arta din Ploiesti. Banii urmau sa fie folositi in scopul amenajarii unei sali de auditii, absolut necesara desfasurarii orelor de muzica. Fondurile au ajuns la Primaria Ploiesti, dar nu au fost utilizate nici pana in prezent. Intre timp, elevii Liceului de Arta lucreaza intr-o sala de auditii improvizata, unde nu exista spatiu pentru orchestra iar auditii muzicale nu se pot face decat pentru doi liceeni. ?Nu avem spatiu corespunzator auditiilor. Sala de curs amenajata de noi este improprie pentru ca are acustica zero. Cand avem cate o manifestare suntem nevoiti sa inchiriem spatii la Filarmonica, Muzeul de Arta, Palatul Culturii sau Muzeul Paul Constantinescu. Pentru ca ne pun spatiu la dispozitie trebuie sa platim?, ne-a declarat profesorul Teresa Sandu, directorul Liceului de Arta Ploiesti. Potrivit conducerii unitatii de invatamant, licitatia pentru construirea salii de auditii va avea loc abia pe 17 octombrie, ceea ce inseamna ca lucrarile propriu-zise vor fi demarate, in cel mai fericit caz, in ultima luna a anului. In aceste conditii, este foarte posibil ca banii sa nu mai poata fi folositi.

Spatiul e de vina Viceprimarul Gretiela Gavrilescu a gasit motivul pentru care banii primiti de la guvern nu au fost folositi. ?La Liceul de Arta din Ploiesti este o problema deosebita. S-au primit 5 miliarde de lei pentru reabilitarea salii de auditie de la guvern, dar trebuie sa se faca altfel proiectul. Acolo spatiul aferent este mai mic decat proiectul si aici este o problema. Vom grabi lucrurile, ca sa prindem din finantare?, promite viceprimarul. (R.E.)

Prefect nemultumit Invitat luni seara in emisiunea ?Direct la subiect? de pe postul local de televiziune Alpha Tv, prefectul de Prahova a criticat modul in care Primaria Ploiesti a tratat aceasta oportunitate financiara. ?Au avut la dispozitie o jumatate de an pentru a cheltui 5 miliarde de lei vechi. Exista posibilitatea ca banii sa fie returnati la bugetul de stat, iar micii artisti sa ramana fara o sala de concerte, asa cum merita?, a declarat prefectul Nicolae Alexandri.

Monalisa Serban
Publicat in editia din data de: 03-10-2007

spot_imgspot_img