ALEGERI AUSTRIA. “Marea coalitie” castiga un nou mandat. Extrema-dreapta e in crestere

Partidul social-democrat austriac (SPO) a castigat duminica alegerile legislative cu 27,1 la suta din voturile exprimate, in timp ce aliatul de guvernare, Partidul Popular (OVP) a obtinut 23,8 la suta conform rezultatelor oficiale provizorii anuntate de ministerul de Interne, relateaza AFP.
Partidul de extrema dreapta FPO a ocupat a treia pozitie cu 21,4 la suta din voturi, in timp ce cealalta formatiune politica de extrema dreapta BZO (3,6 la suta) nu a atins pragul de patru la suta pentru a ramane in Parlament.
Doua noi partide au intrat in camera inferioara a Parlamentului austriac: Equipe Stronach, al miliardarului eurosceptic austro-canadian Frank Stronach, a obtinut 5,8 la suta in timp ce liberalii NEOS au obtinut 4,8 la suta din voturi.
Aceste rezultate nu tin cont de voturile din corespondenta, o formula aleasa anul acesta de aproape 670.000 din alegatori (adica peste 10 la suta din cei inscrisi pe liste) care vor fi publicate definitiv la 4 octombrie. Repartitia exacta a locurilor va fi cunoscuta de abia dupa anuntul final al rezultatelor.
Conform cifrelor facute publice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *