Andrei Marga: Basescu si-a facut o odrasla agramata parlamentar european

Andrei Marga: Basescu si-a facut o odrasla agramata parlamentar european

Rectorul Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB), Andrei Marga, considera ca Legea Educatiei a fost o facuta pentru a crea din profesori si directori de scoli agenti electorali pentru presedintele Traian Basescu.

“Traian Basescu, in mod evident, se teme de alegerile viitoare, si atunci, din timp, isi ia masuri sa creeze agenti electorali. Legea Educatiei este o lege facuta pentru a transforma cat mai multi profesori si directori in agentii sai electorali”, sustine Marga.

Potrivit rectorului UBB, toate ideile noi pe care le citeaza seful statului legate de descentralizarea invatamantului, raspunderea publica a universitatilor, abolirea vechimii sau ierarhizarea universitatilor “sunt cuprinse in reforma Marga”. “El adauga un lucru nou, si anume politizarea invatamantului”, a spus Andrei Marga.

Acesta i-a sugerat presedintelui ca atunci cand vorbeste de plagiat si de nepotism sa caute in Comisia prezidentiala si in propria familie. “Legat de nepotism, ce exemplu mai elocvent avem decat faptul ca Basescu si-a facut o odrasla agramata parlamentar european? In ce tara a Europei s-a mai intamplat acest lucru?”, a mai spus Marga.

Rectorul UBB considera ca la mijloc este “o ticalosie” a lui Traian Basescu, seful statului urmarind sa mobilizeze tinerii asistenti sau lectori impotriva profesorilor si decanilor.

“Aceasta minirevolutie culturala nu a dat rezultate nicaieri, iar pe de alta parte este o ipocrizie. Cine a oprit concursurile pentru asistenti si lectori din 2009 incoace? Guvernul lui Basescu. Cine a taiat veniturile acestor oameni? Guvernul lui Basescu Totul este o demagogie pentru a antagoniza alte si alte grupuri”, a conchis rectorul UBB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *