Antibiotice. Microbii mamei ajuta imunitatea bebelusului

?
Medicii americani considera ca fetusii au mai mult de beneficiat daca femeile insarcinate sunt tratate cu bacterii in locul antibioticelor.
Antibioticele administrate in timpul sarcinii contra infectiilor pot afecta sistemul imunitar al bebelusilor, potrivit unui studiu realizat recent de Children”s Hospital din orasul american Philadelphia. In schimb, viitoarele mame pot stimula capacitatea bebelusilor lor de a evita bolile, transmitandu-le prin cordonul ombilical anumiti microbi.
Potrivit acestui studiu, bacteriile din intestin joaca un rol crucial in stimularea sintezei rapide de celule albe care lupta contra infectiilor. La fel ca oamenii, femelele de soareci studiate aveau un numar mare de celule albe in organism in jurul datei la care urmau sa faca pui, insa acel numar de celule albe era mai mic in cazul mamelor carora le-au fost administrate antibiotice.
Din acest motiv, puii lor erau mult mai vulnerabili in fata infectiilor cu E.coli, in special in cazul in care puii se nasteau prematur. Expunerea mamelor si a puilor lor la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *