Antonescu: Alegerile parlamentare si prezidentialele anticipate nu pot fi organizate simultan. Cand crede presedintele interimar ca ar putea avea loc alegeri prezidentiale

Postat la: 21.07.2012 01:02 Ultima actualizare: 21.07.2012 01:03

MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO
Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat, vineri, la Romania Tv, ca, in situatia in care Traian Basescu va fi demis, alegerile parlamentare si cele prezidentiale anticipate nu vor putea fi organizate simultan, el apreciind ca Romania va trebui sa-si aleaga viitorul presedinte in septembrie.
Intrebat daca se vor organiza in acelasi timp alegeri parlamentare si prezidentiale, in situatia in care Traian Basescu va fi demis, Antonescu a spus ca acest lucru este imposibil din cauza prevederilor stricte ale Constitutiei.
“Nu cred ca se poate – nu e decizia mea, evident – dar nu cred ca se poate pentru ca avem o prevedere constitutionala clara care spune ca din momentul in care este demis presedintele – deci se vacanteaza definitiv acest loc – in maximum 90 de zile trebuie sa aiba loc alegeri prezidentiale. Cu alte cuvinte: 29 iulie – 29 octombrie. Alta prevedere constitutionala ne impiedica sa facem alegeri (parlamentare – n.r.) mai devreme de noiembrie”, a explicat Antonescu.
El a precizat ca cele doua tipuri de scrutin ar putea avea loc la o diferenta de o luna, alegerile prezidentiale urmand a avea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *